NRK Meny
Normal

Feirer 125-åring i helgen

SKIEN (NRK): Frelsesarmeen har vært rause med omsorg, Jesus og sang i flere generasjoner.

Frelsesarmeen synger på Gulset Sykehjem.

Frelsesarmeens oppgave er å spre budskapet om Jesus Kristus. Å møte mennesker er en stor del av deres hverdag.

Foto: Jeanett Pettersen / NRK

På Gulset sykehjem spilles det gitar og piano. Rundt 20 beboere sitter med Frelsesarmeens sangbok «Syng Med» i fanget, og synger med det de kan. Frelsesarmeens medlemmer leder an i sangen. De skal alle være med på jubileumsfeiring til helgen, og de kan alle se tilbake på mange år i korpset.

Dagfinn Eilertsen har vært medlem fra den dagen han ble født. Hans beste minne fra Frelsesarmeen er den dagen han aktivt bestemte seg for å være en kristen:

– Jeg måtte jo ta et standpunkt selv. Jeg kunne ikke bare leve på det foreldrene mine hadde lært meg. Den dagen sitter godt i minnet.

Frelsesarmeen Skien

Dagfinn Eilertsen (bakerst rad til venstre), og Arne Andersen (tredje rad til høyre) var to av de som underholdt på Gulset Sykehjem.

Foto: Frelsesarmeen

Søt musikk

Ekteparet Arne og Karin Marie Andersen er begge med i Frelsesarmeen. Karin Marie har mange gode minner fra sin tid i Frelsesarmeen, men noen ting verdsetter hun mer enn alt annet:

– Alle de åpne og glade menneskene man møter. Jeg fikk møte en ung mann på 17 år, og han fikk øyne opp for meg, ei jente på 14. Han ble kjærsten min, mannen min og far til våre 5 barn.

Karin Marie har vært medlem siden 1950, og fylte nylig 80 år. Hennes mann Arne er 82 og ble skrevet inn i spedbarnsrulla for over 80 år siden. For han står et minne sterkere enn alt annet:

– Da hornmusikken marsjerte nedover Torvgata til friluftsmøtet. Det var like etter krigen, og det gjorde et veldig inntrykk på meg som en ung gutt.

Jubileumsfeiring

- Det er veldig stas. Det er moro å være med i en organisasjon som fyller 125 år, og å få se den plassen Frelsesarmeen har hatt i Skien opp gjennom årene.

Jubileumet skal feires denne helgen. Det starter med en foajekonsert i Ibsenhuset og avsluttes med en fest-gudstjeneste på søndag. Her vil lederen for Frelsesarmeen i Norge, og ordføreren i Skien være noen av gjestene.

– Så avslutter vi selvfølgelig med en privat feiring på kvelden, sier en glad og fornøyd Eilertsen.