Frafaller siktelse etter dødsfall i Kragerø

Mannen som ble siktet etter at en omsorgsarbeider i Kragerø døde i slutten av september, er vurdert å være strafferettslig utilregnelig.

Kalstad
Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Dermed frafaller siktelsen mot mannen.

Ingrid Øygarden

Politiadvokat Ingrid Øygarden opplyser at politiet frafaller siktelsen mot en 35-åring i saken, men at politiet fortsetter etterforskningen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Den 35 år gamle mannen har vært siktet for kroppskrenkelse, etter at en 59 år gammel kvinne omkom i Kragerø i september.

– Den 35 år gamle mannen som har vært siktet i forbindelse med et dødsfall i Kragerø 24. september er vurdert til å være strafferettslig utilregnelig på handlingstidspunkt. Sakkyndig har videre vurdert at siktede ikke er i stand til å kunne gjennomføre et tilrettelagt avhør, opplyser politiadvokat Ingrid Øygarden i en pressemelding.

Den 59 år gamle kvinnen ble funnet død, etter å ha vært ute og spist med en beboer ved institusjonen der hun jobbet. Det er beboeren som senere ble siktet i saken.

Det skal ha oppstått en uoverensstemmelse mellom kvinnen og mannen da de var ute og spiste og vitner skal senere ha fortalt politiet at de så at kvinnen ble slått eller truffet av en håndbevegelse, i forkant av at hun ble funnet død lørdag kveld.

Vil fortsette etterforskning

Politiet opplyser at de vil fortsette å etterforske om arbeidsmiljøloven har blitt brutt i saken, og at endelig påtaleavgjørelse vil ta lengre tid. En opprettet sak hos Arbeidstilsynet, som ser på om alle rutiner er fulgt, kan også ha innvirkning på endelig påtaleavgjørelse.

Den endelige obduksjonsrapporten er heller ikke klar. Den foreløpige obduksjonsrapporten, gav ingen klare svar på hvorfor kvinnen døde.

Den 59 år gamle kvinnen ble funnet med hodeskader om kvelden lørdag 24. september 2016. Da hun ble funnet ble det tilkalt ambulanse, men klokken 20 på kvelden ble kvinnen erklært død.