NRK Meny
Normal

Pendler Porsgrunn - Toten med musikk

Musiker og låtskriver Lewi Bergrud valgte å følge etter barna til Porsgrunn, selv om hans musikalske puls fortsatt slår på Toten. Se og hør Bergrud og bandet på Telemarkscenen.

Lewi Bergrud og bandet spiller live på Telemarkscenen

Lewi Bergrud er født på Hamar, men er en del av musikkmiljøet på Gjøvik.

Selv om Vazelina Bilopphøggers synger om feil side av Mjøsa, så gjelder ikke det for Bergrud. For ham er begge sider av Mjøsa et godt sted å være.

Det er først og fremst musikkmiljøet rundt Mjøsa som tiltrekker ham.

– Alle heier på hverandre og gjør hverandre gode. Og det er muligens forklaringen på hvorfor det finnes så mange dyktige musikere som kommer nettopp fra området rundt Mjøsa, mener han.

Flyttet til Porsgrunn

Selv om musikk er veldig viktig for Bergrud, er barna viktigere. For ett år siden flyttet ekskona med barna til Porsgrunn. Da valgte Lewi å flytte etter, for å være i nærheten av barna.

Det blir mye pendling for den ettertraktede musikeren, både til Oslo og til Toten.

Nå er snart sommershowet «Urbane totninger» i gang for tiende året, og med over 60 forestillinger blir det mye bilkjøring.

Hele bandet kom

Jon Anders Narum

Jon Anders Narum spiller med Lewi Bergrud – når ikke Bergrud spiller med Narum.

Foto: NRK

At Bergrud er en populær mann i musikkmiljøet på Toten er det ingen tvil om. Da han skulle besøke Telemarkscenen, fant hele bandet ut at de godt kunne dra på besøk til ham i Porsgrunn.

Jon Anders Naurum på gitar, Håvard Gjestvang på trommer og Ronny Ødegaard på tangenter tok alle tre turen til Porsgrunn for å besøke sin spillekompis og samtidig gjøre en opptreden på Telemarkscenen. Josefine Pettersen fra Porsgrunn er i familie med Bergrud, og ble med som korist og Ukulelespiller.

Lewi Bergrud - Don't leave

I 2013 ga Lewi Bergrud ut sin første soloplate.

I tillegg til å ha sitt eget band samarbeider Bergrud med artister som Kurt Nilsen, Jon Anders Narum, Hanne Sørvaag, Inger Lise Rypdal og mange flere. Han håper han i tiden som kommer kan bidra til musikkmiljøet i Grenland, og vil gjerne bli kontaktet av lokale musikere.