NRK Meny
Normal

Fortviler over falske nødtelefoner

Politiet i Telemark har hatt mange samtaler til nødnummeret fra barn som ringer med gamle mobiltelefoner.

Operasjonssentralen på politihuset i Skien

Operasjonssentralen ved Telemark politidistrikt ber foreldre passe på barna sine, så de ikke sperrer nødnummeret.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Politiet henstiller nå alle foreldre til å ikke la barna leke med gamle mobiltelefoner.

Laster Twitter-innhold

Søndag har de hatt mange telefoner, som ikke har vært fra folk i nød.

– Det er ikke bare i dag det er et problem, det er stadig at dette skjer, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Ole Kamben.

Kun brukes i nødtilfeller

Han sier det er viktig å sette søkelyset på problemet.

– Uansett hvor man er i landet, skal man ringe 02800 for å komme frem til politiet. Er du i Drangedal, kan du bli satt over til Aust-Agder, men du blir satt over til Telemark om du ønsker det. 112 skal kun brukes i nødtilfeller, sier Kamben til NRK.no.

Om telefonen ikke har sim-kort er det fortsatt mulig å ringe nødnummeret til politiet. Det beste du kan gjøre er å fjerne batteriet, ifølge operasjonslederen.

 • Cupresultat

  Hei slo ut Urædd i kvalifiseringa til NM i fotball i går kveld. I Bø vann Skarphedin heile 7–2 over Herkules frå Skien. Medan eit anna Skienslag, Tollnes, er ute av cupen etter at dei tapte mot Express frå Grimstad.

 • Vann NM i poker

  Camilla Rørholt frå Sannidal vann NM i poker for kvinner i går kveld. Ifølgje poker.no leia Rørholt allereie etter dag éin, og hadde god kontroll på finalebordet. Dermed tok ho med seg ein premie på over 100.000 kroner.

 • Ynskjer fleire dronar

  Røde Kors ynskjer fleire dronar til søk- og redningsoppdrag. Det er strenge reglar for droneflyging og opplæringa kostar mykje pengar. Organisasjonen håper at styresmaktene vil lempe på regelverket for frivillige redningsmannskap.

  Drone til profesjonell bruk
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Arntzen ferdig i Gjerpen

  Ketil Arntzen er ferdig som trenar i Gjerpen med umiddelbar verknad. Det skriv fylkesavisene. Ifølgje ei pressemelding frå klubben er avgjerda teken med bakgrunn i resultata den siste tida.

  Ketil Arntzen
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK