NRK Meny
Normal

Fortsetter å lete

Over hundre frivillige personer har de siste dagene lett etter Gard Olaf Brekke (65) som har vært savnet fra Notodden siden onsdag 18. mars.

Leteaksjonen etter 65-åringen som lider av Alzheimer, ble avsluttet lørdag kveld, men folk i lokalmiljøet fortsetter å lete.

Gard Olaf Brekke

Gard Olaf Brekke har vært savnet siden onsdag 18. mars.

Foto: Politiet

Les: 65-åring fortsatt savnet

Les også: Klare til å gjenoppta leiteaksjon

Takknemmelig for hjelp

Gjøril Brekke forteller at letearbeidet har fått stor oppslutning av frivillige.

- Vi har fått uvurderlig hjelp av Notodden orienteringslag med kart, søketeiger og å organisere manngard som vi holder på med nå, sier hun, og legger til at avisa Telen har dekket saken godt.

- Hva har dere gjort for å få så mange til å lete etter faren din?

- Etter at Hovedredningssentralen bestemte seg for å avslutte søket etter tre dager famlet vi litt i blinde søndag og mandag. Vi forstod raskt at vi måtte få tak i noen som kunne hjelpe oss å organisere leting.

- Betyr enormt mye

Det betyr enormt mye for familien forteller hun.

- Vi vil finne Pappa. Midt opp i all fortvilelsen er det godt å se at folk ønsker å hjelpe oss.

Leteaksjonen ble avsluttet lørdag 21. mars.

- Det var forferdelig når det skjedde. Det har vel med penger og ressurser å gjøre, det var ikke politimyndigheten som bestemte det, det var Hovedredningssentralen.

Ber om hjelp til å lete

- Vi trenger folk til å gå manngard. Vi har satt opp mange søketeiger ved Bolkesjø og Follsjø.

De fortsetter å lete i morgen fredag klokken 0800 og 1700 fra orienteringshytta ved Tinnemyra.

- I helgen kommer hovedbasen vår til å være på Bolkesjø hotell, da kommer de fleste av søketeigene til å være i området rundt Follsjøen.

Hun oppfordrer folk som har kjørt folk som har kjørt mellom Notodden og Bolkesjø mellom 1730 og 1800 onsdag 18. mars om å si fra.

- Noen kan ha sett han, eller tatt han med på haiketur. Han haiket en gang, og etter det har ingen sett han, forteller Gjøril Brekke.

- Hvor lenge kommer dere til å fortsette å lete etter han?

- Vi kommer til å lete etter han til han blir funnet. Men vi begynner å bli slitne.

 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.