NRK Meny
Normal

Førstekandidat: – Det ser positivt ut for SV

Telemark SV er strålende fornøyde om dagen. To store bykommuner der partiet ikke har vært representert på mange år, stiller med liste til kommunevalget i år.

Ådne Naper

Førstekandidat for SV, til fylkestingsvalget, Ådne Naper er fornøyd med at Bamble og Notodden stiller egen liste til valget.

Foto: NRK/Anne Lognvik

I to valgperioder har Bamble være den største kommunen i landet uten SV-liste i kommunevalget. Men til høsten får partiet liste i to bykommuner der de har vært ute i mange år. Førstekandidat til fylkestingsvalget Ådne Naper er veldig fornøyd.

– Det ser ut til at vi får tolv lister i Telemark i 2015, mot elleve i 2011. Vi jubler for at Bamble og Notodden stiller med liste. Det er første gang med egen SV-liste i Notodden på over tjue år, og første gang i Bamble på over ti år. Det betyr at over 15000 velgere får muligheten til å stemme på SV i sin hjemkommune for første gang på lenge, sier Naper.

I går ble det klar at Marianne Yndestad er nominert som listetopp for Bamble SV. Det er første gang på 12 år at Bamble SV stiller liste ved kommunevalget. I tiden Notodden SV ikke har stilt med liste til kommunevalget har partiet vært en del av Solidaritetslista.

– God start at vi når ut til flere

Nye valglister til tross: NRKs valgbarometer viser SV under sperregrensa. Likevel mener Naper at det ser positivt ut for partiet.

– Hvis vi tenker antall velgere som får tilgang til en SV-liste i sin hjemkommune, så er vi i pluss som bare det. Så er det klart at meningsmålinger ikke alltid er godt nytt for SV, men det er jo en god start at vi når ut til flere velgere.

– Et varmere samfunn i en kaldere tid

Naper sier at lokallagene vil definere deres viktigste kampsaker selv, men at partiet likevel vil ha noen samla kampsaker:

– Det aller viktigste for oss som et samla parti, vil være en bedre skole, vi vil ta kampen for et varmere samfunn i en kaldere tid.

– Vi ønsker også initiativ for grønne arbeidsplasser i bygg og anlegg, men vi får klare signaler fra bransjen om at det liten investeringslyst. Så det vi ønsker er at det offentlige tar ansvar for å energieffektivisere og miljørenovere den offentlig byggmassen.