NRK Meny
Normal

Første spadetak på ny skole

I dag var det byggestart for de nye lokalene til Den Røde Skolen. 400 elever fra Gjerpen barneskole og 23 elever fra Den Røde skolen tok de første spadetakene for den nye bygningen som de selv skal bruke.

Ordføreren fikk hjelp

Ordfører Hedda Foss Five fikk god hjelp av elevene fra Den Røde skolen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Dag Magne Andersen, som er rektor ved Den Røde skolen og Gjerpen barneskole, var svært fornøyd med at byggingen av den nye skolen startet i dag. Lokalene Den Røde skolen har i dag har vært altfor små i lang tid.

– De barna det gjelder trenger veldig spesielle tilrettelegginger og de trenger i mye større grad voksentetthet rundt seg en det andre barn trenger, sier Dag Magne Andersen.

Et av målene fremover er å få til en så stor integrering som mulig. Det at elever fra Den Røde skolen skal ha undervisning i klasser med elever fra barneskole, og motsatt. Elever fra barneskolen har undervisning sammen med elever fra Den Røde skolen.

Får et moderne anlegg

Det er et stort behov for nye arealer siden det er stor søknad til de få ledige plassene på Den Røde skolen. Den nye skolen øker også antall elever til 25 barn, og rektor regner med å ta de nye arealene i bruk 1. januar 2013. Den Røde skolen veileder også andre skoler i Skien som har elever med disse utviklingsforstyrrelser.

Dag Magne Andersen

Dag Magne Andersen, rektor ved Den Røde skolen,

Foto: lars Tore Endresen / NRK
Hedda Foss Five

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five fikk god hjelp fra 400 elever til å ta det første spadetaket.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Det betyr at vi får et nytt og moderne anlegg for alle elevgruppene på Gjerpen barneskole, sier Dag Magne Andersen.

Den nye skolen kommer til å bli rundt 1.000 kvadratmeter, og koste cirka 40 millioner kroner.

– Vi har et unikt tilbud

Ordfører Hedda Foss Five syntes det var veldig moro å ta det første spadetaket sammen med elever fra Gjerpen barneskole. Og hun var glad for at de endelig kunne begynne å bygge en ny Den Røde skolen.

– De lokalene de har i dag er veldig dårlige, og det har de vært i mange, mange år. Det vil gi helt nye forutsetninger for å fortsette det gode tilbudet til barn med autisme, asperger og den type diagnoser. Dette er et unikt tilbud vi har i Skien, og nå skal de endelig få verdige lokaler, sier Hedda Foss Five.

Hvilken farge?

Det alle lurte på i dag, var hvilken farge den nye skolen skulle få. Opprinnelsen til navnet var at lokalene de først flyttet inn i, var røde.

– Det har vært diskusjon om fargevalget på det nye bygget. Det blir rødt på noen av fasadeveggene slik at skolen kan fortsatt hete Den Røde Skolen. Det er viktig, sier rektoren til nrk.no.

400 elever var med på første spadetak

400 elever var med på første spadetak

Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,