NRK Meny
Normal

Første skoledag – med eller uten lærer

I dag var det skolestart for både store og små. Mens Leander Nilsen og andre småbarn hadde lærer, sto mange av videregående-elevene uten lærer i dag.

Med eller uten lærer.

Det er august, sommeren er over, og dags for skolestart. Ved flere skoler i Telemark var det i dag første skoledag – elevene møtte opp, men mange må tilbringe de første dagene på skolen uten lærer.

Kim Hansen

Kim Nilsen, far til førsteklassingen Leander, forstår at lærerne streiker.

Foto: Vibeke Ravndal / NRK

Les også:

Ingen streik for barneskolene

I Skien er barneskolene foreløpig unntatt konflikten. Leander Nilsen er en av mange små som i dag troppet opp på Gjerpen skole for første gang. Han ble tatt godt imot, med syngende barn og blide mennesker.

Selv om Leander og de andre små ikke var rammet av streiken, var streik likevel et samtaleemne. Og faren til lille Leander, Kim Nilsen, har forståelse for at lærerne er i streik:

– De har egentlig nok timer hjemme med arbeid, med tanke på å forberede dager og sånne ting, og de har ikke nok arbeidsplasser på skolene, så jeg skjønner egentlig godt at de streiker.

Halvparten i streik på Skien vdg

På Skien videregående skole var situasjonen en annen. Rektor Lill Harriet Koi forklarer at halvparten av lærerne er ute i streik, og at det derfor varierer fra klasse til klasse hvor hardt elevene er rammet.

Hun sier at elevene i de klassene som er hardest rammet av lærerstreiken kan bli bedt om å holde seg hjemme fra skolen.

Se TV-reportasje over!

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.

 • Trafikkulykke i Skien

  Politiet melder om et trafikkuhell i krysset Hesselberggata/ Lundegata i Skien.

  Laster Twitter-innhold
 • Brevik-deponi på høring

  Forslag til planprogram for et mulig deponi for farlig avfall i Dalen gruve i Brevik, sendes nå ut på høring. Forslaget er utarbeidet av NOAH AS. Svarfrist på høringen er 31. januar neste år.

  Norcem total frå sjøsida
  Foto: Anne Lognvik / NRK