NRK Meny
Normal

Første dag for sommervikarene

Mandag begynte 31 nyutdannede politistudenter i sommerjobb i Telemark politidistrikt. For 24 år gamle Christoffer Fjeldstad, var det guttedrømmen som ble oppfylt.

31 politistudenter begynte i dag i sommerjobb i Telemark politidistrikt.

– Jeg er ganske spent, nå skal jeg ut i felten og alt kan skje allerede første dagen, så jeg kjenner litt puls, sier Christoffer Fjeldstad fra Sandefjord.

Han er en av 31 nyutdanna politistudenter som begynte i sommerjobb i Telemark politidistrikt i dag. De kommer fra hele landet, etter tre års utdannelse på Politihøgskolen går de ut på et jobbmarked der det ikke er plass til alle.

Ble tatt imot av sjefen

Politimester i Telemark, Rita Kilvær, tok sommervikarene imot, og fortalte dem om distriktene de skal til.

– På E-134 må du være årvåken på trafikk, og med tanke på vinningskriminelle som bruker den ruta der. Du får nok en veldig givende og interessant tjeneste i Vinje, sier Kilvær til Fjeldstad.

I dag var det guttedrømmen til Christoffer Fjeldstad som gikk oppfyllelse.

– Det er veldig rart å stå her nå, med en stjerne på skulderen. Nå er jeg ferdig med skolebenken, og nå er det ut i det virkelige liv, sier Fjeldstad.

 • Vogntog veltet på Notodden

  En trailer har veltet på Europavei 134 ved Bamlesletta på Notodden i Telemark. Vogntoget har kjørt i grøfta og tippet på siden, melder politiet i Telemark. Det er redusert fremkommelighet på strekningen Seljord - Notodden på grunn av berging.

 • Veldig glatt

  Politiet har fått meldinger om at det skal være svært glatt på flere sideveier. Flere melder om mindre trafikkuhell og om kjøretøy som står fast.

  Glatte veier
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • Kjørt til sjekk etter ulykke

  To kvinner i slutten av tenåra har blir kjørt til sykehuset for en sjekk etter en ulykke ved Voldskrysset i Skien, melder politiet. Personbilen kjørte av vegen og inn i en lyktestolpe.