NRK Meny
Normal

Fornøyd med klimasvar

8. klassingene, som sendte bekymringsbrevet om klimaendringer til statsminister Jens Stoltenberg, er fornøyd med svaret. 

Lærer Tonje Vedvik Dammen og elev Marte H. Andersen
Foto: Lam Nguyen / NRK

På bakgrunn av det elevene i 8. klasse ved Gimsøy ungdomskole har lært i skoletimene om klimaendringer og drivhuseffekt, sendte elevene tidligere i år et bekymringsbrev til statsminister Jens Stoltenberg.

Nå har svaret kommet:

”At dere er bekymret har jeg full forståelse for. Imidlertid er det viktig at vi gjør om felles bekymring til felles handling. Selv om regjeringen har ansvaret for klimapolitikken, er det viktig at alle bidrar.”

Dette var et av svarene i brevet elevene fikk fra statsministerens kontor. Marte Andersen er en av elevene som skrev til statsministeren og oppfordret Jens Stoltenberg til å ta elevene på alvor og gjøre noe straks. Hun er fornøyd med svarene.

- Veldig. Det står at de holder på å gjøre veldig mye, og at de tar oss seriøst, sier Marte Andersen.

I brevet får elevene høre om regjeringens fremtidige og ambisiøse mål i klimaarbeidet, og elevene selv blir oppfordret til å bidra med sin del.

Tonje Vedvik Dammen er klasseforstander og syns det er bra at elevene fikk svar fra statsministernes kontor og håper at elevene følger opp sin del i klimaarbeidet.

 • 4 av 10 bruker refleks

  Tellinger utført av Trygg Trafikk viser at kun 4 av 10 bruker refleks. 50 prosent av bilførerne i Østlandsfylkene utenom Oslo og Akershus, sier de har opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger man ikke kunne se i mørket.

 • Hardt gjeldsbelastet kommune

  Notodden kommune er den nest hardeste gjeldsbelasta kommunen i Telemark. Dagens gjeld på snaue 1,3 milliarder kroner vil øke til 1,5 milliarder i 2021 til tross for at kommunen vil betale millioner i til nedbetaling de neste fire årene, melder Telen.

 • Husker ikke overfallet

  Den 28 år gamle mannen som er tiltalt for å ha gått løs på en 31-åring i Brevik husker ikke at han gjorde det. 28-åringen møtte i Nedre Telemark tingrett, han tilsto alt han var tiltalt for, men sa selv at han ikke husker å ha gjort det, melder TA.

 • Aksjonerer for ny asfalt

  Vedlikeholdet på Fv 364 er så elendig at det går ut over trafikksikkerheten. Det mener folk fra Hovin i Tinn. Nå aksjonerer de for asfalt. På kort tid har en underskriftskampanje samlet 200 underskrifter, melder Rjukan Arbeiderblad.