NRK Meny
Normal

– Fantastisk å se at folk bruker byen igjen

Formidable tall for restaurantene i Grenland. – Vi har fulle hus og slår stadig nye rekorder, sier markedssjefen hos Strøm Mat og Bar.

Strøm Mat og Bar

Thomas Flaaten Fredriksen, Beate Gulset og Thor Ingo Gabrielsen ved Strøm Mat og Bar i Skien forteller at folk er blitt flinkere til å bruke sentrum og restaurantene som finnes.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Folk i Telemark får ofte refs fordi de ikke er flinke nok til å bruke byene sine.

Thomas Flaaten Fredriksen, markedssjef for restaurantene til Jacob og Gabriel i Skien og Valle, er delvis enig i dette.

– Vi har ikke vært særlig gode, men vi som er i bransjen opplever at folk blir bedre og bedre, sier han.

– Hyggelig å se folk våkne til liv

Kokker ved Strøm Mat og Bar

Kokk og innehaver ved Strøm Mat og Bar i Skien forbereder seg på storinntrykk av sultne gjester. Her tilberedes en lysing.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK
Et glass vin til maten i ferien

Telemarkingene nyter gjerne et glass vin til maten.

Foto: Keilen, Berit / NTB SCANPIX

– Over tid har det blitt bedre og bedre. Det er hyggelig å se at trauste skiensfolk, uten å fornærme noen, våkner til liv.

Noen jobbvenninner rundt et bord på Jimmys i Porsgrunn gjør som mange andre for tiden – de tar måltidet ute. Restaurantene melder om fulle hus og gode omsetningstall.

– Det er alltid mye hyggeligere å sitte ute når det er fint vær, sier en av kvinnene på Jimmys. Hun mener det må litt sol til for at telemarkingene skal krype ut av hiene sine.

Fredriksen gliser når han viser frem de siste tallene fra Strøm Mat og Bar.

– Fra mai i fjor til mai i år har vi økt omsetning med 50 prosent. Det fantastiske været spiller inn, sier han.

– Minner om gode, gamle dager

NRK har også snakket med Tollboden i Kragerø, Sjøloftet i Brevik og Becks Brasserie, som alle melder om strålende omsetningstall og rekorder de siste månedene.

Robert Lind, innehaveren av Becks-restaurantene, sier at sola er deres beste venn.

– Det har slått flott ut. Helt fantastisk. Vi har hatt en gedigen vekst, sier Lind.

Han mener omsetningen minner om gode, gamle dager.

– Vi har en økning på 30 prosent i mai, og en jevn økning på mellom 16 og 20 prosent på årsbasis. Det er veldig gode tider for oss i restaurantbransjen, slår han fast.

Tilbake på Strøm Mat og Bar langs elvebredden i Skien kan Fredriksen fortelle hvilke retter vi nyter til iskald sommerdrikke.

– Folk er glad i friske salater og fisk.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.