Folk i Telemark får ofte refs fordi de ikke er flinke nok til å bruke byene sine.
Thomas Flaaten Fredriksen, markedssjef for restaurantene til Jacob og Gabriel i Skien og Valle, er delvis enig i dette.
– Vi har ikke vært særlig gode, men vi som er i bransjen opplever at folk blir bedre og bedre, sier han.
– Hyggelig å se folk våkne til liv
– Over tid har det blitt bedre og bedre. Det er hyggelig å se at trauste skiensfolk, uten å fornærme noen, våkner til liv.
Noen jobbvenninner rundt et bord på Jimmys i Porsgrunn gjør som mange andre for tiden – de tar måltidet ute. Restaurantene melder om fulle hus og gode omsetningstall.
– Det er alltid mye hyggeligere å sitte ute når det er fint vær, sier en av kvinnene på Jimmys. Hun mener det må litt sol til for at telemarkingene skal krype ut av hiene sine.
Fredriksen gliser når han viser frem de siste tallene fra Strøm Mat og Bar.
– Fra mai i fjor til mai i år har vi økt omsetning med 50 prosent. Det fantastiske været spiller inn, sier han.
– Minner om gode, gamle dager
NRK har også snakket med Tollboden i Kragerø, Sjøloftet i Brevik og Becks Brasserie, som alle melder om strålende omsetningstall og rekorder de siste månedene.
Robert Lind, innehaveren av Becks-restaurantene, sier at sola er deres beste venn.
– Det har slått flott ut. Helt fantastisk. Vi har hatt en gedigen vekst, sier Lind.
Han mener omsetningen minner om gode, gamle dager.
– Vi har en økning på 30 prosent i mai, og en jevn økning på mellom 16 og 20 prosent på årsbasis. Det er veldig gode tider for oss i restaurantbransjen, slår han fast.
Tilbake på Strøm Mat og Bar langs elvebredden i Skien kan Fredriksen fortelle hvilke retter vi nyter til iskald sommerdrikke.
– Folk er glad i friske salater og fisk.