NRK Meny
Normal

Ap størst i Skien

Arbeiderpartiet gikk tilbake med 2,4 prosentpoeng og endte på 34,9 prosent. Høyre gikk tilbake med 11,4 og fikk 15,3 prosent. Overraskelsen for mange var det nystarta Bypartiet som fikk 13,8 prosent.

Hedda Foss Five

Hedda Foss Five har hatt ordførerkjedet i fire år. Forhandlinger i dagene framover bestemmer om hun får beholde det.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Bypakkemotstanderne i Bypartiet suser inn i bystyret med åtte representanter. Det er resultatet av et protestvalg i Skien.

– Resultatet viser at de etablerte partiene ikke tar motstanden mot Bypakka på alvor, mener Bypartiets ordførerkandidat Tomas Bakken. Han sier dette er en klar beskjed fra velgerne om hva de ønsker seg.

– De kjørte over folk med Bypakka, det får de svi for nå, slår Bakken fast. Han sier Bypartiet kan samarbeide med alle partier, også Arbeiderpartiet.

– Til høyre for Frp

Arbeiderpartiets sittende ordfører Hedda Foss Five tror ikke på et slikt samarbeid.

– Nå taler Bypartiet med forskjellige tunger. Det er ikke lenge siden de uttalte at de ville ha et samarbeid med noen som ønsker en annen ordfører enn meg, påpeker hun.

Foss Five mener at Bypartiet har plassert seg sjøl på høyresida i Skiens-politikken.

– Og når jeg leser programmet deres, er det en del formuleringer der jeg vil definere som til høyre for Frp, sier dagens ordfører.

Hun ønsker å starte forhandlingene med Venstre og andre Arbeiderpartiet har samarbeida med de siste fire åra. Det samarbeidet er hun fornøyd med.

Slik gikk valget i Telemark