NRK Meny
Normal

Foreldre trår til med hjemmeskole

Trine Larsen har sammen med to andre mødre gått lei av at barna mister læring under streiken. Nå har de startet hjemmeskole for fem elever.

Hjemmeskole

8.-klassingene Hedda, Vilde, Anniken, Hedda og Sanne synes det er dumt at de ikke har fått startet på ungdomsskolen ennå.

Foto: Sondre Tallaksrud / NRk

Ungdommene hadde gledet seg til å begynne i 8. klasse, men lærerstreiken har satt en stopper for det.

– Dumt å miste læring

I Skien har initiativrike foreldre organisert seg slik at elevene skal gå glipp av minst mulig.

– Jentene har syklet til skolen og hentet bøkene sine, og så blar vi litt i bøkene og lærer dem det vi føler oss trygge på, sier mor Trine Larsen.

Hjemmeskole

Det blir litt mer tull og tøys enn vanlig, mener jentene.

Foto: Sondre Tallaksrud / NRK

De lærerløse elevene mener at steiken kan få konsekvenser for dem, dersom de ikke tar ansvar selv.

– Det går jo utover vår læring når det er streik. Det blir mye å ta igjen, sier jentene, som synes det dumt at de går glipp av mange dager av det første året på ungdomsskolen.

– Det er et viktig år der vi skal lære mye nytt. Så det er dumt å miste læring. Derfor prøver vi å jobbe litt nå, legger de til.

Fortsetter med hjemmeskole

Jentene innrømmer at det blir litt mer tull og tøys hjemme, enn hva det ville blitt i et klasserom.

– De skulle egentlig vært på skolen og fått full undervisning, og vi foreldre har jo ikke de samme forutsetningen for å lære dem ting som lærere har, sier Trine Larsen.

– Men vi må jo bare begynne, og få dem i gang, legger hun til.

Foreldrene etterlyser mer informasjon om hvordan det blir fremover, men er forberedt på at hjemmeskolen kan komme til å vare en stund.

– Vi vet ikke noe. Vi har bare fått beskjed om å følge med på kommunens nettsider. Vi er forberedt på å holde på med hjemmeskole hver dag fra klokken ti til klokken to, sier Larsen.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.