Hun følger drømmen

BØ (NRK): Hun flyttet fra livet i Amsterdam for å gå på forfatterstudiet i Bø. – Det gir en intens lykkefølelse å få lov til å følge drømmen, sier forfatterspiren.

Madeleine Ferre

Madeleine Ferre forlot livet sitt i Amsterdam, for å følge forfatterdrømmen i Bø.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Jeg har hatt lyst til dette helt siden jeg var barn, sier Madeleine Ferre.

Men det tok tid før hun bestemte seg for å følge drømmen om å bli forfatter. Hun har reist fra kjæreste og venner i Amsterdam, for å studere på forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark i Bø.

Madeleine Ferre, forfatter

På en gård i Bø jobber Madeleine Ferre med forfatterstudiene.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

– Nå bor jeg alene, i stillheten på en gård i Bø, langt fra mitt vanlige liv, og kjenner på en intens lykkefølelse. Det er egentlig ganske rart, smiler Ferre.

Les også: De 10 beste forfatterne under 35

– Det må bare ut

Hun forteller at det er noe inni henne som presser på, som fikk henne til å ta dette valget.

– Det er vanskelig å forklare, men det er noe jeg bare må få ut gjennom skrivingen, fortsetter Ferre.

Og hun henter inspirasjon og motivasjon mens hun er ute og går i midt-Telemark.

– Det kan skje helt plutselig, at når jeg er ute og går så kommer det en ide eller en tanke som bare detter ned i hodet mitt. Da tar jeg fram båndopptakeren eller mobilen og får det på tape, så skriver jeg om det når jeg kommer hjem.

Blant likesinnede

På forfatterstudiet i Bø har hun møtt flere som er i samme situasjon som seg selv. Hun og medstudentene lærer av hverandre.

– Selv om vi skriver om forskjellige ting, har vi noe til felles, det er veldig godt.

Hun har også fått kontakt med mennesker på en annen måte, etter at hun valgte å følge forfatterdrømmen.

– Man møter folk som har forståelse for den drømmen jeg bærer på. Mennesker som kanskje er i samme situasjon, og mennesker du ellers ikke ville møtt. Det er ganske sterkt.

Hardt arbeid

Men det er en lang vei fra å skrive på sine egne tekster, til en dag å kunne se sin egen bok i bokhandelen. Time ut og time inn jobber hun med det hun håper skal bli en bok.

– Temaet er eksistensiell angst. Den handler om et par som er i dialog gjennom sms og sosiale medier gjennom flere år, uten å møtes. De utvikler en avhengighet til hverandre som blir en motgift mot angsten, men selv om de vil møtes, frykter de å miste hverandre om de møtes i virkeligheten.

– For tenk om alt bare er en illusjon eller en drøm.

Hun har ikke bestemt seg for om hovedpersonene skal møtes eller ikke.

– Det kan hende det blir opp til leseren selv å avgjøre, avslører forfatteren.

Funnet svar

Tiden vil vise om bokprosjektet noensinne blir gitt ut. Ferre har allikevel fått svar på flere store spørsmål i sitt liv, og angrer ikke på valget hun har tatt.

– Jeg føler at jeg har kommet til et sted hvor jeg hører hjemme, så får det bli opp til leserne i fremtiden å avgjøre om jeg har noe her og gjøre, avslutter den unge forfatterspiren.