– Lovløse tilstander

SKOTFOSS (NRK): De fire brødrene som natt til lørdag ble angrepet, og fikk juling i huset sitt på Skotfoss, sier de er redde. I går ble det arrangert folkemøte der sinte bygdefolk møtte politiet og kommunen. Tema var brødrene som blir beskyldt for å stjele og skape uro.

tatere

Tony Fredriksen og Jim Berg sier de er redde etter det som har skjedd. Natt til lørdag ble de angrepet og fikk juling i sitt eget hjem.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi er meget redde, sier Jim Berg.

I går kveld ble det arrangert folkemøte i Skotfoss i Skien der politiet og kommunen svarte på spørsmål fra befolkningen i bygda. Berg og hans tre brødre blir beskyldt for å stjele og skape uro i nærområdet. Flere sier de er redde, og mange har gitt uttrykk for at de vil at brødrene skal flytte.

Natt til lørdag ble de fire brødrene angrepet i huset der de bor. Vinduer ble knust, og flere av brødrene fikk juling. Fortsatt er de tydelig merket av det som har skjedd.

– Jeg har store sår i ansiktet, og kroppen er enda verre, sier Tony Fredriksen.

Mange er sinte på Skotfoss. Fire brødre opplever at de nærmest blir jaget fra bygda.

Tony Fredriksen og Jim Berg har fått juling. De sier de føler seg truet.

– Folk er bekymra

170 mennesker var samlet på folkemøte i bygda der Tony Fredriksen, Jim Berg og deres brødre var tema. Mange ga uttrykk for frykt, og flere kom med historier om snoking og tyverier.

– Det har blitt et problem. Skotfossfolk føler seg utsatt. Mange er redde, og forteller at disse folka ringer på og går rundt på gårdsplassen. Noen har også opplevd tyverier, sier Nils Lunden.

Han oppfordrer flere til å anmelde hvis de opplever kriminalitet. Hittil er det bare et forhold knyttet til de fire brødrene som er anmeldt.

– Det er det viktig at vi gjør. Vi vil ikke ha det slik lenger. Dette er ikke oppspinn og folkesnakk, sier Lunden.

– Vi stjeler ikke. Vi er ikke farlige og folk trenger ikke være redde for oss. Jeg tror folk hisser hverandre opp. Vi er omreisende, vi er tatere, men de trenger ikke jage oss av den grunn, sier Jim Berg.

Vil flytte

Kommunalsjef for helse og velferd i Skien kommune, Guro Winsvold, var blant dem som var på folkemøte i går kveld. Hun synes det er viktig og lytte til befolkningen og forsøke å finne en løsning.

Guro Winsvold

Kommunalsjef for helse og velferd i Skien kommune Guro Winsvold sier det har gått langt på Skotfoss.

Foto: Britt Boyesen / NRK

– Vi må prøve å finne en måte å samarbeide med befolkningen på Skotfoss, slik at vi ikke havner i en situasjon der folk føler at de må fantejage folk fra et område, sier Winsvold.

Politiet og Skien kommune jobber tett sammen i denne saken. De fire brødrene bor i en kommunal bolig.

– Det har gått langt på Skotfoss. Men vi må prøve å få til gode løsninger. Men folk må bruke de kanalene som finnes, og ikke ta loven i egne hender, sier Winsvold.

– Jeg vil flytte. Jeg orker ikke mer av Skotfoss. Jeg opplever alt dette som veldig truende. Jeg har sett på flere boliger, og håper å finne et nytt sted å bo, sier Jim Berg.