NRK Meny
Normal

Flyktninger bygger snøborg

På akuttmottaket på Skinnarbu høgfjellshotell vokser det fram en snøborg, som blir større og større for hver time som går. Det er syrerne på mottaket som har fått øynene opp for hvor lett og godt det er å forme i snø, forteller hotelldirektør og leder for asylmottaket, Roar Walmann.

Flyktningene har bygd snøborg på skinnarbu

Flyktningene på Skinnarbu akuttmottak bygger snøborg.

Foto: Roar Walmann / NRK

I løpet av formiddagen har det ute på parkeringsplassen foran hotellet blitt et voldsomt liv. Mellom 25 og 30 syrere i alle aldre holder på å bygge en snøborg. Foreløpig dekker den 64 kvadratmeter, men Roar Walmann regner med at den blir mye større.

Flyktningene satte i gang på eget initiativ og etter hvert kom flere til og det bygges både i bredden og i høyden.

Les også:

Roar Walmann sier det er viktig å få aktivisert flyktningene, og byggingen av snøborg er en fin beskjeftigelse, sier han. De voksne synes det er like moro som barna. for mange er det første gangen de ser snø, men fant fort ut at den er et ypperlig bygningsmateriale.

Flyktninger bygger snøborg på Skinnarbu.

Flyktningene på Skinnarbu akuttmottak bygger snøborg.

Foto: Roar Walmann / NRK

Det er nå 232 asylsøkere på Skinnarbu. Til sammen er 15 nasjoner representert, men de fleste er syrere.

Beboerne på Skinnarbu er ikke redd for å bevege seg og mange går hver dag ned til Rjukan og tilbake. Det er en strekning på til sammen fem mil. Nå er det sånn at det passerer mange biler på strekningen og det hender rett som det er at beboerne får skyss både fram og tilbake. Kontakten med lokalbefolkningen er god og mange kommer innom både med leker og klær.

Eierne ha hotellet har kontrakt med UDI fram til 22. desember. Den er nå forlenget fram til 22.februar.