Thor Ingo Gabrielsen, eier og driver av Strøm mat og bar, ser tilbake på tre hektiske måneder.
– Vi måtte rive mer eller mindre alt inne i bygningen. Det var bare skallet igjen. Det føles som det har gått veldig sent, sier Gabrielsen.
Les også:
Han er klar på at han ikke gjør dette igjen.
– Hvis dette skjer en gang til så legger jeg ned driften, det er jeg helt klar på, sier han.
Maktesløshet
– Hvordan hadde du det i september da stadig mer vann bare strømmet inn i restauranten din?
– Jeg var vel egentlig ikke klar over konsekvensene der og da. Det var noe som slo meg noen dager etterpå når vannet trakk seg tilbake. Da følte jeg en type maktesløshet, oppgitthet. Det var trist, sier Gabrielsen.
Restauranteieren synes allikevel det var fint å kunne bygge det opp sånn som han selv vil ha det.
– Så det er en positiv side av saken. Og nå gleder vi oss til å få åpnet dørene til fredag.
Han sier at han ikke har regnet på hvor mye de har tapt, men sier at det totalt, med tapt løsøre, varelager, omsetning og alt på bygningen, så er det snakk om flere millioner kroner. Forsikringen dekker ikke alt, men nå gleder han seg til å drive restaurant igjen.
– Det blir hyggelig å få alle på jobb igjen. Vi har klart å beholde alle sammen. Det har vært ufattelig viktig for oss, sier Gabrielsen glad.
Han tror det blir deilig å puste ut fredag kveld.