Flere vogntog har kjørt seg fast på glatta

Kombinasjonen av regn og minusgrader gir særdeles vanskelige kjøreforhold. Blant annet har flere vogntog fått problemer på det glatte føret.

Vær og føre i Telemark

PROBLEMER: Flere vogntog har fått problemer på det glatte føret, som her i Libergbakkene i Kviteseid.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

På E134 hadde et vogntog sklidd av veien ved Hjartsjåvatn i Hjartdal, mens det på Notodden var Setrebakken som skapte problemer. Her var UP på stedet og dirigerte trafikken.

Klokka 11.20 meldte politiet at et vogntog stod fast på E18 ved Lanner i Porsgrunn. Et vogntog hadde også problemer med å komme seg videre på E134 på Meheia nær Notodden.

Kraftig uvær

I fjellet meldes det om sterk vind og snø med liten til full storm utsatte steder. Mot kvelden vil snøen gå over til sludd og det er mulighet for frysende regn.

Haukelifjell brøytestasjon hadde mye å gjøre natt til onsdag. Strømmen hadde også forsvunnet til tider. Vaktleder Olav Stana sier til NRK at det er kommet 15–20 centimeter snø.

– Det er snø, det er vind og det blåser og er ganske kraftig uvær. Det verste været er på vestsiden av Haukelitunnellen og der er det stengt, sier han.

Stana håper å kunne åpne for kolonnekjøring i løpet av dagen.

Fylkesveg 755 over Imingfjell er stengt for trafikk mellom Tessungdalen og Gavlen i Uvdal på grunn av uværet. På Rv 7 er det kolonnekjøring over Hardangervidda.

Bil i grøfta

Denne bilen havnet i grøfta like sør for Valebø. Sjåføren forteller at det var veldig glatt på stedet.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Regn og minusgrader

Like sør for Valebø havnet en bil i grøfta. Det gikk bra med sjåføren, som forteller at det var glatt og at han skled rett i grøfta.

På Notodden regner det, samtidig som temperaturen fortsatt ligger på fem minusgrader. Saltbilen er ute, men det er sleipt og glatt på veien.

NRKs reporter på stedet forteller at regnet fryser i det det treffer bakken og at flere bilister må ut og skrape is som legger seg på ruta mens de kjører.

Brøyting i Seljord

I Seljord jobber brøytemannskapene for fullt.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

Rolig start

Odd Nenset i Grenland Bilberging forteller at de har hatt en rolig start på dagen. i 7.30-tiden var det kun kommet inn to telefoner.

– Det er vel ikke blitt det kaoset som var bebuda, men jeg sto opp tidlig og fikk i meg en god frokost for å være forberedt, sier han.

Brøytemannskapene forberedte seg allerede tirsdag på snøkaos og har jobbet gjennom natta for å holde veiene kjørbare så alle skal komme seg på jobb i tide.

Onsdag melder Porsgrunn kommune at de har kalt ut samtlige brøytemannskaper. De oppfordrer til å være varsom og parkere slik at brøyting blir enklest mulig for mannskapene.

Stengte veier og kolonnekjøring

Statens vegvesen ber folk kjøre etter forholdene og beregne ekstra god tid.

Nedbør og vind gir vanskelige kjøreforhold også andre steder i landet. Rv 13 Vikafjellet er også stengt på grunn av uvær og det er innført kolonnekjøring på Rv 52 Hemsedalsfjellet, melder Statens vegvesen.

  • Les også:

Snøfall skaper vanskelige kjøreforhold

Værsituasjonen på Sør- og Vestlandet under økt overvåkning