NRK Meny
Normal

Politiet: – Flere vitner har meldt seg i Brevik

Politiet vil ikke ennå ta stilling til en eventuell utvidelse av siktelsen mot en politimann, som er anmeldt for falsk forklaring etter at en kvinne ble funnet død i Brevik. – Flere vitner har meldt seg, sier politiadvokat Lise Dalhaug.

Lise Dahlhaug

Politiadvokat Lise Dahlhaug sier flere vitner har meldt seg etter at en kvinne ble funnet død i Brevik. De vil ikke si noe mer om siktelsen før i morgen.

Foto: Rune Jensen / NRK

Politiadvokat Lise Dahlhaug bekrefter at politimannen i dag har avgitt en forklaring, der han innrømmer at han bevisst avga uriktig forklaring første gang han var kalt inn som vitne.

Det kom fram da Vestfold-politiet holdt pressebrief på politihuset i Tønsberg klokka 17.

Dahlhaug sa også at flere vitner har henvendt seg det siste døgnet. Noen er allerede avhørt, mens andre vil bli avhørt.

– Vi må få tid til å gjennomgå nye opplysninger. Det er derfor ikke mulig for oss å ta stilling til en eventuell utvidelse av siktelsen.

Mer informasjon i morgen

Politiadvokat Lise Dahlhaug sier de vil komme med mer informasjon i saken i morgen.

– Da blir det avgjort om mannen skal løslates, eller om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier hun.

Dalhaug ba om forståelse for at det ikke er mulig å gi flere opplysninger før torsdag. Det inkluderer en overvåkingsvideo flere medier har bedt om å få se, noe politiet foreløpig har avslått.

– Fikk sjokk

I avhør i dag innrømmet altså den siktede politimannen at han hadde avgitt falsk forklaring etter at kvinnen ble funnet død.

Arne Lie

Politimannens advokat Arne Lie forteller at mannen havnet i en sjokktilstand.

Foto: NRK

– Han har forklart til politiet at han var til stede og så at kvinnen tok sitt eget liv. Han klarte ikke å forhindre det, til tross for at han var rett i nærheten, sier hans advokat Arne Lie til NRK.no.

Lie forteller at politimannen har forklart at han fikk sjokk, og valgte irrasjonelt å ikke følge opp ved å gjøre undersøkelser og tilkalle hjelp.

Tirsdag denne uken meldte NRK.no at den foreløpig obduksjonsrapporten viser at kvinnen trolig døde av et fall fra stor høyde.

Den avdødes bror, som ønsker å være anonym, sier til NRK.no at han ikke forstår hvorfor den siktede politimannen ikke kontaktet nødetater da søsterens sikkerhet og liv var i fare.

Suspendert

Det var natt til lørdag 3. august at kvinnen ble funnet død i Brevik i Telemark. Kvinnen og politimannen var venner og hadde vært på grillfest sammen 2. august.

Mannen som jobber som tjenestemann i Telemark politidistrikt, ble tirsdag denne uken siktet for falsk forklaring etter at politiet som etterforsker saken, fant ut at flere områder i hans forklaring ikke stemte overens med de fakta de hadde klart å stadfeste selv.

Politimannen er suspendert fra sin stilling inntil videre. Det er Vestfold politidistrikt som har ansvar for etterforskningen.