NRK Meny
Normal

Flere settes inn i søket

Omm mot 70 personer leter nå etter den savnede mannen (89) i Tokke.

Godt vær gjør at politiet utvider søket etter en savnet mann (89) i Tokke. Nå kommer femti nye mannskaper fra Sivilforsvaret.

SØKER: Nå leter rundt 70 hjelpemannskaper etter den 89 år gamle mannen som er savnet i Tokke.

– Nå er det opp mot 70 mannskaper i søk. De er fra Røde Kors, sivilforsvaret, folkehjelpa, Norske redningshunder og politiet, sier innsatsleder i politiet Åsmund Sanda.

Letemannskapene finkjemmer nå området utfra den siste sikre observasjonen av den savnede 89 år gamle mannen i Tokke.

– Det er bra vær, så nå kjører vi på fullt nå utover formiddagen for å forsøke å finne mannen, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i politiet.

Ulendt terreng

Leteaksjon på Gunnheim i Tokke

Politiet har etablert seg på Eidsborg grendehus i Tokke.

Foto: Olav Bjørn Bakken

Den 89 år gamle mannen har vært savnet på Gunnheim i Tokke siden onsdag, da han ikke kom hjem etter en multetur. Politiet leter i et stort område og terrenget er ulendt.

– Vi leter i et skogsterreng, så vi driver med finsøk og da kan det være tett skog, sier Larsen

Politiet vet ikke hvor godt kledd mannen var eller om han hadde med seg mat. Ifølge familien skal mannen være turvant, og er lokalkjent i området.

– Ifølge de pårørende er mannen vant til å være på tur, men vi vet ikke hvor godt rustet han var, sier Larsen.

Leter i et stort område

Fordi mannen kan være skadet, letes det i et stort område.

Laster kart, vennligst vent...

Store mannskap leter etter en savnet mann i Tokke.

Redningshelikopter med varmesøkende kamera deltar i søket, og har søkt i området siden klokken halv åtte i dag tidlig. Klokken åtte på kvelden, torsdag skal politihelikopteret settes inn.

Da mannen ble meldt savnet etter bærturen onsdag, hadde politiet få spor å gå etter.

– Vi har funnet bilen hans, som vi vet har vært borte fra hjemmet hans siden i går, men bortsett fra det vet vi veldig lite foreløpig, sa politiets operasjonsleder, Jan Olaf Jansen, torsdag kveld.

Dersom mannen ikke blir funnet fredag, vil søket gjennoppta for fullt på lørdag.

 • Oppgang i antall nynorskelever

  Det har vært en oppgang i antall nynorskelever i Telemark. Det er 15 år siden Telemark har hatt en slik oppgang. Det er en liten oppgang, men den er symbolsk viktig, sier leder av Telemark Mållag, Sigbjørn Hjelbrekke.

 • Får nye jobber etter nedleggelse

  Alle de 8 ansatte fra Mandheimen har fått nye jobber i Tinn kommune. I dag fortalte rådmann Rune Lødøen at kommunestyret i Tinn har lyktes med å finne arbeid til alle som mister jobben på Mandheimen, det skriver Rjukan Arbeiderblad.

 • Nye Veier fastholder prioriteringer

  Strekningene E6 Ranheim - Åsen, E39 Kristiansand vest - Lyngdal vest og E18 Langangen - Dørdal skal bygges først. Det er gjort nye kost-nytteberegninger på alle Nye Veiers prosjekter. Dette tallunderlaget ligger til grunn, opplyser selskapet.

 • OBS-varsel nord i fylket

  Det er sendt ut nytt OBS-varsel for Telemark. OBS-varselet gjelder tirsdag morgen og formiddag. Det er det fare for regn som fryser på bakken nord fylket. Det kan derfor bli veldig glatt på veiene.