NRK Meny
Normal

Flere på visning

Nå er boligkjøperene tilbake.

Nils Kvåle Rue og Hege Solberg Berthelsen

Kjæresteparet Nils Kvåle Rue og Hege Solberg Berthelsen på sin andre visning i år.

Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

De største eiendomsmeglerne i Grenland merker en forsiktig optimisme i boligmarkedet.

Daglig leder i DnB Nor Eiendom i Skien, Torgeir Halsen

Daglig leder i DnB Nor Eiendom i Skien, Torgeir Halsen.

Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

Etter en tøff høst kommer det nå flere folk på visninger i Grenland. Både DnB Nor Eiendom, Krogsveen og Eiendomsmegler 1 Trygg bekrefter den økende optimismen.

- Vi ser nå at det er mer besøk enn tidligere og betydelig flere henvendelser på mail. Vi er spente på hvordan responsen blir i forhold til budrunder og annen aktivitet, sier daglig leder i DnB Nor Eiendom i Skien, Torgeir Halsen.

NRK møter Halsen på visning i en enebolig på Bakken. Det er rundt ti interessenter denne kvelden, noe megleren er særdeles godt fornøyd med.

- Vi blir ofte beskyldt for å prate markedet opp, men vi som har holdt på noen år har funnet ut at det ikke lønner seg. Det er viktig å lage et realistisk bilde av situasjonen, sier Halsen.

Utsatte boligletingen

Kjæresteparet Nils Kvåle Rue og Hege Solberg Berthelsen er på sin andre visning dette året, og er to av mange som har utsatt boligletingen.

- Det er en kombinasjon av litt forskjellig ting, men det er blant annet fordi kjæresten min fra Kragerø har fått jobb i Porsgrunn. Og med de nyhetene om boligmarkedet i høst, så passet det best for oss å starte letingen nå på nyåret, sier Kvåle Rue.

Venter på bud

Også Eiendomsmegler 1 Trygg’s visning på Falkum i Skien ble godt besøk samme kveld. Det skal sies at boligen har et par særtrekk ved seg som er spesielle, men likevel har eiendomsmegler Stein Nordberg merket samme tendensen.

- Det er fortsatt sånn at folk sitter litt på gjerdet når det gjelder bud, men det er jo ting som rører seg i forhold til rente og sånn og da kan det hende vi får litt mer flyt fremover, sier han.

Også Halsen i DnB Nor Eiendom håper det fortsetter å gå riktig vei i fremtiden.

- Vi er jo avventende til hva som skjer. Et vedvarende bra rentenivå og at folk har en jobb å gå til avgjør hvordan det går i boligmarkedet. Hvis dette fortsetter, at vi har såpass god respons som vi har hatt nå i begynnelsen av året, er det hyggelig for alle aktører i eiendomsmarkedet.