NRK Meny
Normal

Flere hundre i studentboligkø

Flere hundre studenter står foreløpig uten hybel før studiestarten i august.

Stian Flaaterud er direktør i SiTel

Stian Flaaterud i Sitel forteller om stor etterspørsel etter studentboliger i Telemark.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi har større etterspørsel enn hybler å tildele, sier Sitel-direktør Stian Flaaterud.

Studentsamskipnaden i Telemark, Sitel, har omtrent 830 hybler å tilby på de fire studiestedene Porsgrunn, Bø, Notodden og Rauland.

– Det er etterspørsel og vi har ventelister, sier Flaaterud.

Han er leder av Studentsamskipnaden i Telemark (Sitel), som blant annet leier ut boliger til studenene ved Høgskolen i Telemark.

Flere søker utdanning

HiT har hatt større økning i søkere enn noen gang i år, og det påvirker hybelmarkedet, fastslår Flaaterud.

– Ja, det gjør det.

Studieåret starter i år mandag 18. august. Ifølge Sitel er det ingen søknadsfrist for å søke om studentbolig, men Sitel anbefaler deg å søke bolig så fort du har søkt på et studie ved HiT.

Dersom du får studentbolig, men allerede har leid et annet sted, kan du kansellere kontrakten med Sitel før 1. august uten gebyr og oppsigelsestid.

 • Ny trafo til 100 millioner

  De planlagte bedriftene og utvidelsene i industrifeltet på Svadde i Tinn vil kreve så mye energi at en ny trafostasjon til 100 millioner må bygges innen 4-5 år, melder Rjukan Arbeiderblad.

 • Vær forsiktig i trafikken

  Politiet oppfordrer alle til å være forsiktige ute i trafikken.

  Laster Twitter-innhold
 • Sykehuset må kutte med 68 mill.

  Sykehuset Telemark må kutte drifta med 68 millioner kroner neste år. Sykehusdirektør Tom Helge Rønning sier til TA at det blir tøffe tak, og at også klinikksjefene sier det blir krevende. I år har sykehuset kutta 80 millioner kroner.

 • Færre gir til Frelsesarmeen

  Frelsesarmeen har i år økt pågang av barnefamilier som ber om hjelp til jul. Samtidig har folk så langt puttet mindre peger i julegryta. – Vi fått inn 55 000 mindre enn på samme tid i fjor, sier Kaptein Laila Granseth til Varden.