Flere får studere på HiT

Høgskolen i Telemark har i år gitt ut 2532 tilbud til sine søkere. Det er en økning på nesten fem prosent, langt mer enn på landsbasis.

Mari Hegna

Mari Hegna, opptaksleder på HiT har all grunn til å smile etter at Samordna Opptak i dag slapp tallene for hovedopptaket til høyere utdanning.

Foto: Skjermdump / NRK

– Vi har gitt ut 2532 tilbud til søkerne våre i år. Det er nesten fem prosent mer enn i fjor. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier opptaksleder på HiT, Mari Hegna.

Samordna opptak sender i årets hovedopptak ut 84 810 tilbud om studieplass. Det er en økning på 1,6 % fra i fjor på landsbasis, men på høgskolen i Telemark er økningen nesten det firedobbelte (6,3 %). Det gleder opptaksleder Mari Hegna.

– Landsøkningen var på 1,6 prosent, så når vi øker med nesten fem, så jo det veldig bra, sier hun.

Lange ventelister

Hegna forteller at til tross for at det er stor pågang, så er det fremdeles håp for dem som ennå ikke har kommet inn. Pr. Mandag 21/7 finnes det 42 studietilbud på HiT sine hjemmesider, som det fremdeles er mulig å søke på.

– På noen studere er det helt fullt, og vi har lange ventelister, men på andre studier har vi fremdeles ledig kapasitet. På økonomi og administrasjon, miljøstudier, kunststudier og noen språkstudier er det fremdeles ledig plass, forteller opptaksleder Hegna.

Topp fire i landet

Høgskolen i Telemark har hatt så mye pågang fra studenter at de ikke har hatt anledning til å sjekke tallene for andre fylker, men også der er det mye å skryte av.

Telemark (6,3 %) er faktisk kun slått av Akershus (+7,1%), Aust-Agder (+10,41%) og Vestfold (+11,18%) når det kommer til prosentvis økning i antall gitte tilbud i hovedopptaket. Til sammenligning så ligger landsgjennomsnittet på 1,62 prosent.

Les også:

Rekordhøy søkning

Samordna opptak har etter hovedopptaket i april 2014 registrert rundt 119 900 søkere til høyere grunnutdanning i Norge. Dette er cirka 2750 flere søkere enn i 2013, det vil si en økning på 2,35 %.

– Det er rekordhøye søkertall, og den store interessen for høyere utdanning vedvarer. De fire siste årene har søkningen økt år for år, sier Bente Ringlund Bunæs, daglig leder i Samordna Opptak.