NRK Meny
Normal

Skal åpne årets Dyrsku

Landbruksminister Sylvi Listhaug og TV-kjendis Hallvard Flatland er de store trekkplastrene under åpningen av Dyrskun i Seljord.

Hallvard og Katarina Flatland

Flatdølen Hallvard Flatland skal være programleder for åpningsprogrammet under Dyrskun i september. Her med datteren Katarina Flatland da de gjestet Lindmo.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Hun har terga på seg det meste og de fleste under landbruksoppgjøret, men til høsten kommer landbruks- og matminister Sylvi Listhaug for å være hovedtaler under åpningen av Dyrskun i Seljord 12. september.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug snakket til bøndene foran Stortinget.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Hun er ikke redd for å gå inn i det mange vil karakterisere som løvens hule, midt i hjertet av Vest-Telemark. Et område med stort sett bare mindre gårder, der mange er avhengige av landbrukspolitikken.

– Det blir hyggelig, og jeg ser frem til å møte store og små selvstendige næringsdrivende. Jeg har god trening i å møte opp i løvens hule, og pleier å bli tatt godt imot. Uansett blir det friske diskusjoner, sier Listhaug til NRK.

Les også:

Ikke redd for å provosere

Sylvi Listhaug sier hun fikk høre mer om arrangementet da hun besøkte fylket tidligere i år.

– Det kommer opp mot 80.000 besøkende uansett vær, og er Norges største i sitt slag. Jeg gleder meg veldig til å snakke under åpninga av Dyrskun, og ikke minst til å møte mange bønder.

Daglig leder Geir Helge Espedalen i Dyrskun Arrangement er ikke redd for å provosere ved å invitere den svært omstridte landbruksministeren til Seljord.

– Det er moro at vi har vært så heldige å få Listhaug til. Mange mener nok mye om henne og politikken hennes, men vi gleder oss til å møte henne. På den måten kan vi påvirke og si våre synspunkter, sier Espedalen.

Publikum slutta godt opp om auksjonen.

Dyrskun har vokst seg til å bli en stor folkefest, med mange titusener besøkende.

Foto: Marianne Lande Hallingskog / NRK

TV-kjendis vender hjem

Hallvard Flatland, opprinnelig fra Flatdal, skal være programleder for åpningsprogrammet under Dyrskun i Seljord. Etter en lang og svært tøff sykdomsperiode, er TV-personligheten tilbake i rampelyset.

– Vi er veldig glade for at vi har fått Hallvard til Dyrskun. Han er en kjent person, og har et stort hjerte for arrangementet.

Les også: Flatland tok til tårene på «Lindmo»

For trolig første gang i historien blir det også politisk debatt etter åpningstalen til Sylvi Listhaug.

– Hun vil bli utfordret på hvordan vi kan produsere god og nok mat på en bærekraftig måte i Norge. Vi jobber også nå med å invitere andre toppolitikere til denne debatten, sier Geir Helge Espedalen i Dyrskun Arrangement.

 • Telen halverer antall papirutgaver

  Avisa Telen på Notodden kutter antall papirutgaver fra seks til tre per uke. Telen går dermed samme vei som flere andre lokalaviser. Omlegginga skjer fra 16. april, og redaktøren sier at det i stedet skal satses på digital journalistikk.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Éin tatt av skred

  Det var fire skiløparar som utløyste skredet ved Gaustatoppen. Éin av dei vart teken i skredet, men greidde seg ved å flyte oppå. Ingen andre skal ha blitt tekne av skredet og politiet avsluttar aksjonen.