NRK Meny
Normal

Endelig klar med nytt album

Paal Flaata gir nå ut album nummer to i en serie på tre. Der tolker han amerikanske sangere og låtskrivere. Det første albumet fikk god kritikk.

Paal Flaata

Sangene til Mickey Newbury er ikke triste, men vakre sier Paal Flaata om sangene til den amerikanske låtskriveren.

Foto: Sjur Ø. Knudsen

Fredag slapp Paal Flaata sin nyeste skive. På plata «Bless us all. The Songs of Mickey Newbury» tolker Flaata den amerikanske låtskriveren Mickey Newbury.

Flaata forteller at Newbury er mest kjent som låtskriver, men at han også har gitt ut plater. Dette er album nummer to i en serie av tre med låtskrivere fra USA. Allerede fra starten var det klart at Mickey Newbury skulle ut på plate nummer to

– Mickey Newbury var fra Houston i Texas. Han har blitt coveret 1000 ganger, men er fremdeles ganske ukjent, sier Flaata. Han vokste opp med låtskrivere som Chris Christoffersen og Townes Van Zandt på slutten av sekstitallet.

Ikke trist

Paal Flaata er altså i gang med å tolke en rekke amerikanske låtskrivere. Det har tatt to år å følge opp det første albumet i trilogien.

– Disse gutta skriver førsteklasses musikk, som nesten ikke er kjent, så det er jo nye låter for folk flest, forteller Flaata.

"Bless us all – Songs of Mickey Newbury" er en oppfølger til kritikerroste og spellemannprisnominerte "Wait By The Fire – songs of Chip Tyler".

Men på den nye plata er det altså Mickey Newbury som blir tolket. Flaata er ikke enig i at musikken er trist.

– Jeg synes ikke musikken hans er trist. Det jeg har plukket ut er mer vakkert enn trist. Men han har også skrevet mye i andre genrer, såkalt swinging stuff, sier Flaata før han fortsetter:

– Appellen i sangene hans er de vakre melodiene og tekstene som handler om de mørke delene av livet vårt.

Glad for gode kritikker

Sangen "Bless us all" har fulgt Flaata gjennom lang tid.

– Den har vi hatt på repertoaret i mange år og vi har spilt den inn tidligere på albumet "Rain". Dessuten spiller vi i en del begravelser. Da passer den godt inn, sier Paal Flaata.

Hyllestkonsert for John Gerhard Steen

I august i år spilte Paal Flaata og bandet hans på minnekonserten for avdøde John Gerhard Steen i Langesund.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Albumet har fått gode kritikker. Det er ikke til å legge skjul på at det betyr mye.

– Det er fint at det blir godt mottatt. Det er ikke alltid det skjer, selv om jeg stort sett har vært heldig. Men skulle det komme en dårlig anmeldelse, så driter jeg i det.

Nytt album neste år

– Ja, for du er i gang med disse tre albumene så det stopper ikke deg. Det er vel publikum som betyr mest?

– Det virker som det faste publikumet mitt tar godt imot dette.

– Hvem skal du tolke på album nummer tre?

– Det har jeg ikke bestemt ennå. Men det siste albumet kommer til neste år. Vi får se. Men det skal ikke ta to nye år til det siste albumet kommer, lover Paal Flaata.

  • Reddet seg ut av brennende hus

    Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.

  • 9.500 kroner i bot for råkjøring

    En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

  • Månadstak for tyngre køyretøy

    Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.