NRK Meny
Normal

Firehjulinger herjer Bø

Uregistrerte firehjulinger herjer i Bø. Politiet er maktesløse i å få stoppet problemet. 

Firehjuling
Foto: Morten Holm / Scanpix

Politiet er maktesløse i kampen mot å få stoppet de uregistrerte firehjulingene som herjer i Bø.

Politiet ser dette som et stort problem, men fordi firehjulingene er av samme type er det vanskelig for politiet å indentifisere føreren og eieren.

- Det medfører at politiet har problemer med å få tak i rette personer for eventuell straffeforfølgelse, forteller lensmann Henry Bråthen i Bø. Han innrømmer at politiet er rådløse i kampen mot å få stoppet problemet.

Bruker sommeren til vurdering

- Vi trenger kanskje et litt annet opplegg for å få bukt med problemet. Det er et problem, det ser vi ut fra klagene vi har fått.

Lensmannen forteller at firehjulingene kjører til alle døgnets tider. Både  farten og atferden til firehjulingene er kritikkverdige, da det kjøres fort i boligområder og i tettbygd strøk, forteller Bråthen.

 Bråthen sier politiet nå skal bruke sommerferien til å tenke ut hva de kan gjøre med problemet.

Han mener det er betenkelig at firehjulingene skal fortsette å herje Bø sommeren gjennom, men de har ikke vurdert ennå hva som kan gjøres.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.

 • Mistenkt for kjøring i ruspåvirket

  Politiet stoppet en bil Langangen sentrum etter de hadde fått flere meldinger om at bilen kjørte vinglete på veien. Politihelikopteret observerte bilen ved Moheim i Porsgrunn. Patruljen tok igjen bilen på gamle E18 og stanset bilen i Langangen sentrum.

 • Skremmende

  Vitner til ransforsøket på urmaker Saastad synes det er skremmende at noen forsøker seg på ran midt på lyse dagen. Sten Thorstensen, sier til NRK at han ble sint, og at han og to andre tok opp jakten, men at ranerne kom seg unna i en fluktbil.

  Forsøk på ran med øks urmaker Saastad
  Foto: Sigmund Bolme / NRK