NRK Meny
Normal

Firehjulinger herjer Bø

Uregistrerte firehjulinger herjer i Bø. Politiet er maktesløse i å få stoppet problemet. 

Firehjuling
Foto: Morten Holm / Scanpix

Politiet er maktesløse i kampen mot å få stoppet de uregistrerte firehjulingene som herjer i Bø.

Politiet ser dette som et stort problem, men fordi firehjulingene er av samme type er det vanskelig for politiet å indentifisere føreren og eieren.

- Det medfører at politiet har problemer med å få tak i rette personer for eventuell straffeforfølgelse, forteller lensmann Henry Bråthen i Bø. Han innrømmer at politiet er rådløse i kampen mot å få stoppet problemet.

Bruker sommeren til vurdering

- Vi trenger kanskje et litt annet opplegg for å få bukt med problemet. Det er et problem, det ser vi ut fra klagene vi har fått.

Lensmannen forteller at firehjulingene kjører til alle døgnets tider. Både  farten og atferden til firehjulingene er kritikkverdige, da det kjøres fort i boligområder og i tettbygd strøk, forteller Bråthen.

 Bråthen sier politiet nå skal bruke sommerferien til å tenke ut hva de kan gjøre med problemet.

Han mener det er betenkelig at firehjulingene skal fortsette å herje Bø sommeren gjennom, men de har ikke vurdert ennå hva som kan gjøres.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.

  • Grenland havn utvider området

    Grenland Havn har gjort oppkjøp av Kongshavn Eiendom AS i Langesund. Dette betyr i praksis en utvidelse av Langesund Havneterminal. Kongshavn Eiendom er naboeiendommen sør for Langesund Fergeterminal, melder PD.