NRK Meny
Normal

Fire dagers blodslit er over

Etter fire dager på veien kom TA-redaktør Ove Mellingen og NRKs Eirik Haugen frem til Oslo lørdag ettermiddag. – Beina er vonde, og vi er slitne, men for en enorm mottakelse, sier vandrerne etter den lange ferden.

Se video her

SE VIDEO: De glade vandrerne trosset gnagsår og vonde bein, og gikk hele veien til Oslo. Her kan du se hvordan de ble tatt imot.

Til sammen 16 mil er tilbakelagt til fots. Turen startet i Skien klokken 09.00 onsdag morgen, og endte i Oslo ved 15.00-tiden lørdag ettermiddag.

Tatt imot som helter

Med stående applaus og heiarop ble Mellingen og Haugen ønsket hjertelig velkommen på Kontraskjæret.

– Vi kunne ikke fått en bedre velkomst, sier Eirik Haugen, som selv dro i gang allsang fra scenen.

Les også:

Turen startet i Skien onsdag morgen, og har gått via Lardal, Sande og Drammen, før de fredag kveld ankom Asker. Sjarmøretappen fra Asker Oslo ble en fest.

– Vi har møtt så mange hyggelige mennesker, og selv om vi har hatt vondt både her og der så har folk løftet oss frem med gode ord, kaffe og vafler. Utrolig gøy, sier Haugen.

– Jeg er ganske fornøyd nå. Dette har vært vondt, men det har likevel vært en glede. Og glede kan man ikke få for mye av, sier Ove Mellingen, etter den fire dager lange ferden.

Les også:

Enorm respons

Vandrerne gikk den samme turen for 14 år siden. Da spilte Odd mot Viking i cupfinalen, og det hele startet som et veddemål. Den gangen klarte de det. I sommer utfordret avisredaktøren NRK-journalisten på nytt. Over hele side 3 i avisen.

Etter dagens siste etappe har de ingen planer om å gjøre dette igjen.

– På ingen måte. Vi er ikke så dumme en gang til, sier Haugen.

Publikum har fulgt vandrerne gjennom #nrkblodslit på sosiale medier, og responsen har vært stor:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold