NRK Meny
Normal

Endelig plateklare

Bandet «Byting» fikk platekontrakt etter å ha opptrådt i NRKs studio. Nå kommer debutplata.

Midt-Telemarksbandet «Byting» spiller musikk som har røtter fra country, rock`n roll og norsk folkemusikk. Samarbeidet mellom musikerne startet i 2012. Besøket i NRK-Telemarks studio «Telemarkscenen», satte fart i karrieren.

Tok kontakt etter seansen

Vokalist Thomas Hellekås sier det virker som at musikken deres har truffet noe som folk liker veldig godt. Da musikken deres ble lagt ut på Telemarkscenens youtube-sider, var det en mann i Halden som fikk opp ørene for bandet.

– Det var Øyvind Sauarlia, som har plateselskapet Gramofon, som tok kontakt med oss etter den seansen, sier Hellekås.

Drøm som går i oppfyllelse

Nå er debutplata under produksjon og blir sluppet 6. februar. Hellekås sier det blir rart å sitte og holde CD-en med sitt eget band.

– Det blir veldig stort og en drøm som går i oppfyllelse.

Bandet holder releasekonsert på Kroa i Bø og er allerede booket til konserter utover våren og sommeren.

 • Beholder alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om færre stopp i Telemark kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  Vogntog sperra E134 i Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.