NRK Meny

– Nå ble jeg helt stum av glede

Telemark Turistforening vil ta med NAV-brukere ut på tur. Det har noen lagt merke til.

Sindre Flø

Sindre Flø er prosjektleder i Telemark Turistforening.

Foto: Privat

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Nå ble jeg helt stum. Nå ble jeg glad, sier leder for prosjektet "På tur med Telemark Turistforening og NAV", Sindre Flø.

Telemark Turistforening får nemlig 613 000 kroner fra Extrastiftelsen til prosjektet. Extrastiftelsen deler ut 238 millioner kroner fordelt på 538 helse- og rehabiliteringsorganisasjoner hvert år.

– Vi har jobbet hardt med dette prosjektet i flere år. Vi jobbet også mye for å få til en god søknad om penger, så det er hyggelig å se at arbeidet har båret frukter, sier han.

Unge og innvandrere

Prosjektet skal bidra til at NAV-brukere blir mer aktivisert gjennom friluftsaktiviteter, og får en mer aktiv og sosial livsstil.

Målgruppen er kvinner med innvandrerbakgrunn, unge "dropouts" i alderen 18 til 30 år, og personer som har behov for et varig turtilbud etter endt rehabiliteringsprogram. Turistforeningen håper å få med rundt 1000 personer på prosjektet.

– Pengene kommer veldig godt med. Nå skal vi fortsette det gode arbeidet, og vi vil også forsøke å få til flere turtilbud på dagtid, sier Flø.

– Perfekt samarbeid

Hans Christian Lillehagen er generalsekretær i Extrastiftelsen. Han sier prosjektet er et eksempel på perfekt samarbeid mellom frivilligheten og det offentlige.

– Her går frivilligheten foran og har ideene, og får deretter det offentlige med. Det er klart at dette kommer til å bety veldig mye for helsen til de som skal ut på tur.

Han sier helse er svært viktig i denne sammenhengen.

– Alle vet at det å bevege seg og være i aktivitet får tankene over i positive baner. Det kommer også til å bety mye for samholdet, sier han.