Snuten spiller Slade

Da Dave Hill i Slade fikk høre at Blanke Messing jobbet mot narkobruk blant ungdom var han ikke snau. Han ga dem rett og slett en låt.

Jon Ullenes Cathrine Kleveland

Jon Ullenes og Cathrine Kleveland er stolt over å kunne spille og synge en låt komponert av Dave Hill i Slade

Foto: Roald Marker / NRK

– Det er en nydelig ballade, synes jeg. Det handler om å bry seg, gjøre andre sterke. Tittelen på sangen handler om nettopp det: «You are the reason to be strong.» forteller John Ullenes, medlem av bandet i 30 år.

Bandet «Blanke messing» er som navnet antyder, et band med politifolk. De har en historie helt tilbake til 1985. Målet var å spille en gang iblant. Nå er det så lenge siden at Ullenes nesten har glemt starten.

–Men etter hvert fikk vi spillejobber over hele landet. Gjerne i forbindelse med arrangementer der det handlet om å jobbe mot rus i ungdomsmiljøer.

Blanke Messing 1986

'Blanke Messing' i 1986. Til høyre står John Ullenes

Fra 1985 spilte bandet over hele Norge. I 2003 var de lei av å farte og tok en pause, men etter 10 år kom lysta tilbake. Samtidig ble de kjent med Cathrine Kleveland. Nå er hun fast vokalist og synger altså på den nye låten.

Les også:

Hadde felles interesse

Men at et politiband i Norge skulle få en låt av selveste Dave Hill er nesten en utrolig historie. Joh Ullenes lover å fortelle kortversjonen.

–Vi kjenner bandet Smokie og var på en konsert med dem, der også Slade spilte. Terry Uttley i Smokie dro oss med backstage til Slade og fortalte hva vi drev med. Da var ikke veien lang. Dave Hill var lutter øre og ga oss altså denne sangen.

At Dave Hill selv har engasjert seg i arbeidet med å få ungdom til å droppe narkotika, var nøkkelen. Det er nettopp det samme Blanke Messing gjør.

–Han har nok fått spørsmålet om å gi bort låter tidligere, men til oss sa han ja med en gang.

Når det kommer til Ullenes daglige jobb, nemlig å holde unge vekk fra narkotika, snakker han vel og lenge.

Blanke Messing

Blanke Messing har også spilt på Telemarksscenen hos NRK. Dette bildet er fra 2014.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Å jobbe forebyggende i dag er kanskje viktigere enn noen gang. Alle som har noe å bidra med, enten de er politi eller sivile, bør hjelpe til, slår han fast.

Nå skal bandet «Blanke Messing» ut på veien igjen. Skulle du møte dem, kan du høre dem spille en ny Slade-låt. Hvis ikke kan du høre den her: