Tittei fikk fortjenestemedalje

Brevikspatriot John Fredrik Fosse fra Brevik fikk Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid med veldedighet og humør i Brevik.

Tittei fikk medalje

John Fredrik Fosse trodde han skulle diskutere brannstasjonen i Brevik, men ble møtt med fullsatt sal og fortjenestemedalje fra Kongen.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Han trodde han skulle komme til ordføreren for å diskutere brannstasjonen i Brevik, en sak han er veldig engasjert i. Da han kom til formannskapssalen, ble han møtt av medlemmer fra kameratklubben Alliance og Brevik olympiske komité.

Sprer glede

Fosse er kjent i Brevik og Porsgrunn som "Tittei". Han har stått bak blant annet Breviksrevyen og arrangementet "OL i Brevik".

Det er Kameratklubben Alliance som foreslo Fosse til fortjenestemedaljen. Oldermann Willy Sjøstrøm sier Fosse alltid har gjort ting utenom det vanlige og spredt humør og glede.

Han har også samlet inn mye penger som han har delt ut til barne- og ungdomsarbeid og til sykehus og institusjoner i Porsgrunn og Brevik.

– Like mye deres

Fosse ble overrasket over prisen.

– Det er veldig moro å kunne motta en sånn pris. Men dette er jo like mye deres som den er min, sa Fosse til kameratklubben.

I søknaden om prisen, står det:

«Hans frivillige aktiviteter innehar også sosialt og humanitært arbeid over lengre tid. John Fredrik Fosse er et forbilde for hele distriktet i Grenland»

Fosse vil senere få invitasjon til Slottet for å kunne takke Kongen personlig for prisen.