NRK Meny
Normal

Tittei fikk fortjenestemedalje

Brevikspatriot John Fredrik Fosse fra Brevik fikk Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid med veldedighet og humør i Brevik.

Tittei fikk medalje

John Fredrik Fosse trodde han skulle diskutere brannstasjonen i Brevik, men ble møtt med fullsatt sal og fortjenestemedalje fra Kongen.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Han trodde han skulle komme til ordføreren for å diskutere brannstasjonen i Brevik, en sak han er veldig engasjert i. Da han kom til formannskapssalen, ble han møtt av medlemmer fra kameratklubben Alliance og Brevik olympiske komité.

Sprer glede

Fosse er kjent i Brevik og Porsgrunn som "Tittei". Han har stått bak blant annet Breviksrevyen og arrangementet "OL i Brevik".

Det er Kameratklubben Alliance som foreslo Fosse til fortjenestemedaljen. Oldermann Willy Sjøstrøm sier Fosse alltid har gjort ting utenom det vanlige og spredt humør og glede.

Han har også samlet inn mye penger som han har delt ut til barne- og ungdomsarbeid og til sykehus og institusjoner i Porsgrunn og Brevik.

– Like mye deres

Fosse ble overrasket over prisen.

– Det er veldig moro å kunne motta en sånn pris. Men dette er jo like mye deres som den er min, sa Fosse til kameratklubben.

I søknaden om prisen, står det:

«Hans frivillige aktiviteter innehar også sosialt og humanitært arbeid over lengre tid. John Fredrik Fosse er et forbilde for hele distriktet i Grenland»

Fosse vil senere få invitasjon til Slottet for å kunne takke Kongen personlig for prisen.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.