Fikk laks på direkten

SKIEN (NRK): Ronny Kvernvik dro opp den første fisken da laksefisket i Skiensvassdraget startet i dag. Førstefisken veide rundt fire kilo.

Årets laksefiske i Skiensvassdraget startet i dag.

LAKS: Se Ronny Kvernvik få sin 4 kilos laks på stang her

– Det er helt fantastisk å få laks. Det er ingenting som kan beskrive det, sier en entusiastisk Ronny Kvernvik.

I løpet av morgentimene ble det tatt to laks. Den ene ble tatt under dorging og den andre med stang med mark.

Laksefisket i Skiensvassdraget startet ved midnatt, og NRK.no sendte direkte i flere timer fra Klosterfossen i Skien der flere fiskeentusiaster hadde samlet seg mandag morgen.

Jan Helge Knudsen er laksefisker fra Skien. Sammen med flere andre fiskere håpet han på fiskelykke i Klosterfossen i dag.

– Det er første gang på 10–15 år at jeg er her på åpningsdagen av fisket. Det er spennende! sier Jan Helge Knutsen.

Han fikk likevel en trå start på fisket og kom på etterskudd. Fiskesnella surret seg, og fiskesenen var i et eneste virvar. Drømmen er likevel til stede.

Laksefiske Skiensvassdraget

Fiskere har vært i sving i flere timer allerede på jakt etter storlaksen i Skiensvassdraget.

Foto: Øystein Økter / NRK

– Jeg drømmer om den store fisken. Når du får fisk over 10 kilo, vet du hva du har drømt om! Jeg har fått flere over 10 kilo, blant annet i Lågen.

Han sier sportsfiskerne fikk stoppet garnfisket i Skiensvassdraget i 1975. Det har betydd mye for fisket og fiskebestanden. I løpet av en sesong blir det nå fisket litt over ett tonn med fisk.

– I laksetrappa på Skotfoss er det telt 1000 fisk, og vassdraget har potensial til å bli like stort som Skiensvassdraget, sier Jan Helge Knutsen.