NRK Meny
Normal

Kasta søppel med navn og adresse – fikk 10 000 i bot

Det straffer seg å slenge søppel på feil sted. Særlig om du legger igjen bevis i form av navn og adresse.

Søppel på avveie

Politiet hadde en lett oppgave. Mannen som hadde slengt fra seg søppel på denne måten, glemte å fjerne papirer med navn og adresse.

Foto: Skien kommune

I fjor høst fikk politiet i Telemark en anmeldelse på bordet fra Skien kommune. De så seg lei på at folk ikke gadd å legge søppelet i containerne på miljøstasjonene, men i stedet kastet det rett på bakken. Men blant søpla fant kommunen både navn og adresse. Dermed hadde politiet en lett oppgave, forteller Svein Folkestad i Telemark politidistrikt.

– Mannen ble kalt inn til avhør. Da vi i tillegg kunne slå i bordet med et vitne som hadde notert registreringsnummeret på bilen hans, la han alle korta på bordet.

Godtok han straffen?

– Ja, han innrømte forholdet og vedtok boten på stedet, forteller en fornøyd Svein Folkestad

Les også:

Slenger fra seg to tonn søppel hver måned

Gledelig for kommunen

Anne Berit Steinseth er daglig leder i Renovasjon i Grenland:

– Kjempebra at de tok han. Det betyr en del for oss for oss fordi dette fører til ekstra kostnader med rydding og renhold.

Miljøstasjon Lietorvet Skien

Det er lite innbydende å komme til en miljøstasjon for å kildesortere når den ser ut som en søppelplass.

Foto: Roald Marker / NRK

Det er et problem for Skien kommune at folk slenger fra seg søppel på den måten. Hver måned må de plukke opp to tonn på avveie. I tillegg til ekstraarbeid, skaper det også irritasjon. Og dersom kommunen ikke er raske med å rydde opp, følger flere etter. Det tar kort tid før haugen vokser seg stor.

– Det er lite innbydende å komme til et returpunkt for å lever glass og metall når det ser ut som en søppelplass, sier Steinseth og legger til:

Det er i hvert fall mye rimeligere å dra til et av våre mottak enn å få 10 000 i bot.