NRK Meny
Normal

Festivalresultat som gir mersmak

Arrangøren anslår rundt 60 000 besøkende til årets Mersmak-festival.

Mersmak 2017

Årets matfestival ved Langbryggene i Skien, ble godt besøkt.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Matfestivalen ble arrangert fredag og lørdag. Særlig lørdag var det godt besøk og fint vær.

– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger, sier daglig leder i Mersmak, Kurt O. Karsten. Han har ikke tall for omsetning under festivalen, men 60 000 besøkende er på høyde med fjorårets festival.

Festivalsjefen sier det er litt usikkerhet knyttet til antall besøkende fordi det er gjort endringer på festivalområdet.

– Vi har åpnet opp festivalen for å få bedre plass. Blant annet har vi dyttet teltene litt mer ut i kanten, så det skal bli lettere å komme seg rundt.

Flere bord og stoler

Mersmak feiret 10årsjubileum i år. Karsten sier publikum på tidligere festivaler har etterlyst bedre plass. Det har vært mange mennesker og trangt. I år var det satt opp et nytt torg som ble godt mottatt.

– Vi har satt ut flere sittegrupper, bord, stoler og benker så folk kan sitte og spise.

Publikum ville også ha med seg konserten i Hamburgerskuret. Karsten sier det blir viktig å videreutvikle festivalen neste år.

– Jeg føler at vi nærmer oss det vi vil være. Vi liker at folk kan oppleve mer enn mat og drikke, og at vi kan dra festivalen ut i tid, sier Karsten.

 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.