NRK Meny
Normal

Festivalresultat som gir mersmak

Arrangøren anslår rundt 60 000 besøkende til årets Mersmak-festival.

Mersmak 2017

Årets matfestival ved Langbryggene i Skien, ble godt besøkt.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Matfestivalen ble arrangert fredag og lørdag. Særlig lørdag var det godt besøk og fint vær.

– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger, sier daglig leder i Mersmak, Kurt O. Karsten. Han har ikke tall for omsetning under festivalen, men 60 000 besøkende er på høyde med fjorårets festival.

Festivalsjefen sier det er litt usikkerhet knyttet til antall besøkende fordi det er gjort endringer på festivalområdet.

– Vi har åpnet opp festivalen for å få bedre plass. Blant annet har vi dyttet teltene litt mer ut i kanten, så det skal bli lettere å komme seg rundt.

Flere bord og stoler

Mersmak feiret 10årsjubileum i år. Karsten sier publikum på tidligere festivaler har etterlyst bedre plass. Det har vært mange mennesker og trangt. I år var det satt opp et nytt torg som ble godt mottatt.

– Vi har satt ut flere sittegrupper, bord, stoler og benker så folk kan sitte og spise.

Publikum ville også ha med seg konserten i Hamburgerskuret. Karsten sier det blir viktig å videreutvikle festivalen neste år.

– Jeg føler at vi nærmer oss det vi vil være. Vi liker at folk kan oppleve mer enn mat og drikke, og at vi kan dra festivalen ut i tid, sier Karsten.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.

 • Ny trafo til 100 millioner

  De planlagte bedriftene og utvidelsene i industrifeltet på Svadde i Tinn vil kreve så mye energi at en ny trafostasjon til 100 millioner må bygges innen 4-5 år, melder Rjukan Arbeiderblad.

 • Vær forsiktig i trafikken

  Politiet oppfordrer alle til å være forsiktige ute i trafikken.

  Laster Twitter-innhold