NRK Meny
Normal

Vil fengsle drapssiktet 45-åring i fire uker

Påtalemyndigheten ber om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll for den 45 år gamle mannen som er siktet for å har drept sin ekssamboer.

45-åringens hus i Bø.

45-åringen er svensk statsborger, men bor i dette huset like utenfor Bø sentrum

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Mannen som er siktet for overlagt drap i Bø i Telemark samtykker til varetektsfengsling, og at spørsmålet om fengsling avgjøres uten at han, eller partene, er til stede i retten.

Det opplyser politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt.

Kjennelsen fra Nedre Telemark tingrett forventes i løpet av dagen.

Samtykket til utlevering til Norge

Mannens ekssamboer, en 26 år gammel kvinne, ble mandag forrige uke funnet drept i en forlatt hytte som ligger mellom Notodden og Bø, og politiet tror den tidligere kjæresten drepte henne i hytta.

Både 26-åringen og det tidligere parets felles barn, ble meldt savnet nær Notodden i Telemark søndag formiddag etter at hun hadde kontaktet politiet og bedt om hjelp. Vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet med en mann, en kvinne og et mindreårig barn om bord.

Politiet fikk raskt mistanke om at barnets 45 år gamle far sto bak og natt til mandag ble han pågrepet av svensk politi i Växjö i Sverige. To dager senere, onsdag 17. oktober, ble det kjent at 45-åringen samtykket til utlevering til Norge og han ankom fengselet i Skien fredag kveld.

Mannen har tilstått drapet.

  • Gode tall for Porsgrunn

    I nesten hele landet faller boligprisene, mens i Porsgrunn øker prisene parallelt med at det tar kort til og få solgt. Sist måned var det en prisøkning på 1,4 prosent. Gjennomsnittet for resten av landet viser en nedgang på 1,6 prosent melder Varden.

  • Laster Twitter-innhold
  • Øver på et en kanalbåt synker

    I dag øver nødetatene i Telemark. Det skal øves på at en kanalbåt synker. Det vil bli utrykningskjøring i og nær Ulefoss. Det kommer også til å bli brukt farget markørrøyk i øvelsen.

  • Dårligere resultater for Yara

    Gjødselselskapet Yara med fabrikker på Herøya i Porsgrunn leverer svakere resultat i tredje kvartal i år sammenliknet med i samme periode i fjor. Konsernsjef i Yara, Svein Holsether, sier årsaken er høyere priser på energi, og svakere dollarkurs.