NRK Meny
Normal

Fem år for overgrep mot 23 jenter

Agder lagmannsrett har dømt en 57-åring for overgrepene som skjedde fra 2005 til 2010.

Tingrett

Agder lagmannsrett har enstemmig dømt 57-åring for «utspekulert og kynisk» å ha truet og lurt dem til å sende bilder til ham.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Skiensmannen lurte jentene til å sende seksualiserte nakenbilder. De trodde de sendte bildene til en ung sjakkspiller som het Alexander eller andre unge jenter.

57-åringen er også dømt for å ha hatt samleie med en jente som var under 14 år da det skjedde.

Domfelte har en vedvarende og sterk vilje til å gjennomføre seksuelle overgrep mot barn.

Agder lagmannsrett

Skiensmannen har tidligere jobbet ved en barneskole.

Truet jentene

Politiet beslagla flere hundre filmer og flere tusen bilder hjemme hos den domfelte av barn i seksualiserte situasjoner. Han har også delt disse bildene og filmene med andre.

Mannen har innrømmet at han brukte bilder han fikk til å true til seg flere bilder og filmer. Hvis de ikke gjorde det, skulle han distribuere bildene til andre. Flere av jentene torde ikke annet enn å gjøre som han ba om.

Retten kjenner til at han spredte materialet til andre ved i hvert fall to tilfeller. En gang sendte han nakenbilder av en jente til hennes medelever på ungdomsskolen. Denne jenta og andre jenter har i ettertid vært veldig redde for hva som har skjedd med bildene de sendte til 57-åringen.

Lagmannsretten har bestemt at mannen slipper å sone to av de fem årene. Årsaken er at det har vært langs saksbehandlingstid hos politiet og i rettsapparatet. Mannen får en prøvetid på tre år. Hvis han gjør noe straffbart i denne perioden, må han også sone disse to årene.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.