NRK Meny
Normal

Fassbender til Rjukan på innspilling

Hollywood-stjernen Michael Fassbender (38) skal spille Harry Hole Jo Nesbøs suksessroman "Snømannen". Fassbender kommer trolig kommer til Rjukan i januar.

Michael Fassbender
Foto: NEIL HALL / Reuters

Fredag bekrefter PR-sjef Bård Eion Flaen i United International Pictures Norge overfor NRK at Fassbender skal spille Harry Hole.

Filmen som har fått den amerikanske tittelen «The Snowman» og skal spilles inn i Rjukan og Tinn ved siden av Oslo og Bergen.

UIP opplyser at innspillingen starter 18. januar neste år, og vil vare i ti uker.

Over 100 filmfolk til Rjukan

Torsdag bekreftet rådmann Rune Lødøen i Tinn overfor Varden at filmen skal spilles inn i Rjukan i slutten av januar. Over 100 filmfolk er ventet til Rjukan, og blant dem er altså Fassbender.

I tillegg til Fassbender, som er aktuell i «Macbeth» som har premiere i romjulen, vil Rebecca Ferguson, kjent fra «Mission Impossible - Rogue Nation» og Charlotte Gainsbourg, kjent fra «Antichrist», ha sentrale roller.

– Rebecca Ferguson er kanskje minst kjent av disse, men hun gjorde et veldig bra inntrykk i den siste Mission Impossible-filmene. Dette er dyktige skuespillere med mye kred, sier Flaen.

Kirk Douglas under innspillingen av "Heroes of Telemark" i 1965

Kirk Douglas under innspillingen av 'Heroes of Telemark' i 1965.

Foto: Børretzen, Sverre A. / SCANPIX

I filmen tar politietterforskeren Harry Hole (Fassbender) på seg saken med å spore opp et offer som forsvant da den første vintersnøen la seg, og han begynner å frykte at en velkjent seriemorder er på ferde igjen. Med hjelp av en ressurssterk rekrutt (Ferguson) må Hole finne ut hva forbindelsen er mellom flere tiår gamle, henlagte saker og de brutale nye hendelsene, før ondskapen vender tilbake ved neste snøfall.

Ifølge Varden vil innspillingen på Rjukan foregå frem til mars, og det betyr store inntekter for mange bedrifter i Tinn.

Rjukan har flere ganger havnet på filmlerrettet. En annen stor Hollywood-produksjon bragte Kirk Douglas til fjellbyen i 1965.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.