NRK Meny
Normal

Fassbender til Rjukan på innspilling

Hollywood-stjernen Michael Fassbender (38) skal spille Harry Hole Jo Nesbøs suksessroman "Snømannen". Fassbender kommer trolig kommer til Rjukan i januar.

Michael Fassbender
Foto: NEIL HALL / Reuters

Fredag bekrefter PR-sjef Bård Eion Flaen i United International Pictures Norge overfor NRK at Fassbender skal spille Harry Hole.

Filmen som har fått den amerikanske tittelen «The Snowman» og skal spilles inn i Rjukan og Tinn ved siden av Oslo og Bergen.

UIP opplyser at innspillingen starter 18. januar neste år, og vil vare i ti uker.

Over 100 filmfolk til Rjukan

Torsdag bekreftet rådmann Rune Lødøen i Tinn overfor Varden at filmen skal spilles inn i Rjukan i slutten av januar. Over 100 filmfolk er ventet til Rjukan, og blant dem er altså Fassbender.

I tillegg til Fassbender, som er aktuell i «Macbeth» som har premiere i romjulen, vil Rebecca Ferguson, kjent fra «Mission Impossible - Rogue Nation» og Charlotte Gainsbourg, kjent fra «Antichrist», ha sentrale roller.

– Rebecca Ferguson er kanskje minst kjent av disse, men hun gjorde et veldig bra inntrykk i den siste Mission Impossible-filmene. Dette er dyktige skuespillere med mye kred, sier Flaen.

Kirk Douglas under innspillingen av "Heroes of Telemark" i 1965

Kirk Douglas under innspillingen av 'Heroes of Telemark' i 1965.

Foto: Børretzen, Sverre A. / SCANPIX

I filmen tar politietterforskeren Harry Hole (Fassbender) på seg saken med å spore opp et offer som forsvant da den første vintersnøen la seg, og han begynner å frykte at en velkjent seriemorder er på ferde igjen. Med hjelp av en ressurssterk rekrutt (Ferguson) må Hole finne ut hva forbindelsen er mellom flere tiår gamle, henlagte saker og de brutale nye hendelsene, før ondskapen vender tilbake ved neste snøfall.

Ifølge Varden vil innspillingen på Rjukan foregå frem til mars, og det betyr store inntekter for mange bedrifter i Tinn.

Rjukan har flere ganger havnet på filmlerrettet. En annen stor Hollywood-produksjon bragte Kirk Douglas til fjellbyen i 1965.

 • Innbrot på Gulset-grillen

  I natt vart innbrotsalarmen utløyst på Gulset-grillen i Skien. Nokon hadde teke seg inn og stole kontantar. Politiet har hatt eit negativt søk i området. Dei har undersøkt åstaden og meldt saka.

 • Køyr forsiktig

  Politiet oppmodar alle om å køyre forsiktig i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • Snø fleire stader i fylket

  Det er varsla om snø og vanskelege køyreforhold fleire stader i Telemark. På E134 mellom Seljord og Notodden, Fv. 37 ved Bolkesjø og Fv. 651 mellom Tuddal og Svineroi er det meldt om snø og slaps.

 • Snø i høgda

  Nedbøren i dag og i morgon kjem som snø litt høgare i terrenget.

  Laster Twitter-innhold