NRK Meny
Normal

Farlig kryss mangler lysregulering

PORSGRUNN (NRK): Lysreguleringen i krysset ved Funnemark i Porsgrunn er ute av drift. Mange bilister irriterer seg over problemene, og noen frykter det skal skje alvorlige ulykker.

Farlig kryss

PROBLEMER: Manglende trafikklys skaper problemer i krysset ved Funnemark i Porsgrunn.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Biler, vogntog og motorsykler suser forbi i et av Porsgrunns mest trafikkerte kryss. Lyskrysset som regulerer trafikken i Slottsbrugate – Hovenggata, mer kjent som Funnemarkmarkkrysset, har i over en uke vært helt mørklagt.

Mange farlige situasjoner

Dette skaper trøbbel for trafikken som kommer fra sidegatene, særlig i morgen- og ettermiddagsrushet. Da er det nesten umulig å komme seg fra sideveiene og ut på hovedveien.

– Folk tuter og skriker, og det er et spetakkel, forteller Odd Straume, som både har bodd og jobbet ved det trafikkfarlige krysset i mange år.

Han mener det er utrolig at det ikke har skjedd en alvorlig ulykke, for han har sett mange farlige situasjoner.

– Selv har jeg sluttet å kjøre ut der, sier han.

Vegard Stensrød

Byggeleder Vegard Stensrød i Statens vegvesen sier lyskrysset trolig er i orden igjen i løpet av denne uka.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Krysset er farlig, selv med trafikklys. I januar 2013 kolliderte en lastebil og en personbil i krysset, og en kvinne omkom.

Fuktskader

Byggeleder Vegard Stensrød i Statens vegvesen forteller hva som er grunnen til at krysset er mørklagt.

– Det som har skjedd er at vi har hatt problemer med fukt som trenger inn i lampene i krysset. Nå holder vi på å bytte ut lampene, sier han.

Det har vært helt mørkt i krysset i en ukes tid. Før det ble helt mørkt, var det gult blink i noen dager.

– Det er ingen optimal løsning at lysene ikke fungerer, men vi har satt opp skilt på stedet og håper at det fører til bedre trafikkavvikling, sier Stensrød

Arbeidet med å få lys tilbake i krysset er nå halvveis ferdig. Det fortsetter i kveld og gjennom natta, og er trolig ferdig i løpet av denne uka.

Lyskryss ute av drift

Statens vegvesen har satt opp dette skiltet på stedet.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Årsavgiften kommer i desember

  Bileierorganisasjonen NAF er positiv til nyordningen om at regningen på årsavgiften på bil kommer nå i desember i stedet for på vårparten. Avgiften har skiftet navn til Trafikkforsikringsavgift og skal kreves inn av forsikringsselskapene.

 • Tiltak for å redusere korrupsjon

  Telemark Kommunerevisjon ber Vinje kommune gjennomføre flere tiltak for å redusere risikoen for korrupsjon, skriver Vest Telemark Blad. Kommunerevisjonen viser i sin rapport til flere svakheter og mangler i byggesaksbehandlinga i Vinje.

 • Tar hacking på alvor

  Industrien tar hacking og datasikkerhet på alvor. Tall fra Direktoratet for forvaltning og IKT viser at 56 prosent av statlige virksomheter opplevde forsøk på identitetstyveri i 2017. For å finne sikkerhetshull leier bedrifter inn egne hackere.

 • Bytter ut kobber med stål

  Neste år blir kobberledningene på Rjukanbanen og Tinnosbanen byttet ut med verdiløs ståltråd.
  Årsaken er at de siste ti årene har det blitt stjålet kobberledninger fra Tinnosbanen nesten tretti ganger. Og tre ganger på Rjukanbanen.