NRK Meny
Normal

Får ikke flytte hjem

Familiene i to av de rasutsatte husene i Skien får ikke flytte hjem igjen.

Ras Skien
Foto: Petter Melsom / NRK

Det avgjorde Skien kommune etter råd for geologer søndag ettermiddag. Husene eies av kommunen.

Les også: - Som å være i krigen

Les mer: Vurderer rasstedet i dag

Video nsps_upload_2009_3_9_9_23_32_11.jpg

Forsøker å hindre nye ras

- Huset som ligger nærmest raset vil ikke kunne brukes mer, det andre kan kanskje bli beboelig en gang, sier ordfører Rolf Erling Andersen.

Beboerne i de to husene som ligger på hver sin side av det store krateret må dermed finne seg nye boliger.

Beboerne i de tre øvrige husene som ble evakuert etter jordraset lørdag kveld kan flytte hjem i kveld, sier ordfører Rolf Erling Andersen.

Alt søndag kveld startet arbeidet med å hindre nye ras. Flere hundre kubikkmeter leire ble fraktet bort fra tunnelen inn til den nye bygarasjen, og arbeidet med å tette ras-hullet startet.

Skeptiske til sprengningsarbeid

Ras i skien
Foto: Petter Melsom / NRK

Utsprengningen av den nye fjellhallen ved Landmannstorvet i Skien er kommet langt forbi stedet der raset gikk, og geologene mener det er trygt å fortsette arbeidet med bygarasjen, sier ordfører Rolf Erling Andersen.

Raset lørdag kveld kom rett innenfor åpningen til fjellhallen, i en lomme i fjellet. Denne lommen var fylt med leire.

Raset ble trolig utløst av en kombinasjon av vann, snøsmelting og rystelser fra sprengningsarbeidene.

Sprengningsarbeidene med den nye bygarasjen har pågått siden januar, og mange av beboerne over fjellhallen har vært skeptiske til arbeidet.

Flere har klaget over store rystelser, og noen har til og med evakuert hjemmene sine hver gang det skulle sprenges en salve.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,

 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.