NRK Meny
Normal

Fant tonen med norsk band

Glenn Hughes satte sitt navn i rockehistorien som frontmann både i Deep Purple og Black Sabbath. Hør hvordan livet hans er nå. SE VIDEO.

Glenn Hughes gjester Norge
Foto: Aud Darrud / NRK

Glenn Hughes og Vidar Heldal

Hughes har funnet tonen med band fra Norge.

Foto: Aud Darrud / NRK

Rockelegenden Glenn Hughes turnerer i disse dager rundt i Norge med coverbandet fra Telemark Come Taste The Band.

- Dette er en fin måte å hylle tiden jeg var med Deep Purple på forteller Hughes.

Startet under Kartfestivalen

Hughes startet sitt samarbeid med Come Taste the Band under Kartfestivalen i Gvarv 2007. Siden har de holdt kontakten. Vokalist/perkusjonist i bandet Come Taste the Band, Vidar Heldal, forteller at det er en stor opplevelse og ære å få ha selveste Glenn Hughes med seg i bandet.

- Han syns dette prosjektet er veldig moro å få ta del i, da det er en del av hans egen historie, sier Heldal.

Hughes var 22 år gammel ble han med i Deep Purple, som da var en av verdens største rockeband, hvor han debuterte foran 350 000 mennesker. Siden ble han med i Black Sabbath.

- Å stå på en scene sammen med en kar du bare har sett på video og lest om i blader er ganske stort, forteller Heldal.

Ble rusfri

Hør Glenn Hughes fortelle om drømmers betydning og hvordan livet har blitt etter mange år med rus:

Video nsps_upload_2009_7_23_18_50_27_1158.jpg

Glenn Hughes er i dag 57 år gammel og levde et veldig tøft liv med mye rus på 1970 og -80 tallet men klarte å hoppe av den livsfarlige livstilen.

- Avhengighet av alkohol og piller er et monster som ikke vil la deg leve, det er en sykdom. Man kan ha velstand, mye penger og berømmelse, men man blir ikke lykkelig så lenge man er avhengig av rus. Jeg har gjort alle de gale tingene i livet du kan tenke deg.

I dag lever han et godt liv i Los Angeles, med en helt annen livsstil. Han holder seg aktiv, skriver sanger, twittrer og er mye sammen med dyrene sine. De senere år har han fokusert på sin solokariere og har blitt en kritikerfavoritt.

- Jeg tar meg tid til å leve her og nå. Livet jeg hadde før er ikke noe jeg anbefaler til noen, det er ikke attraktivt, forteller han.

Come Taste the Band spiller følgende steder med Glenn Hughes:

 • 23. Juli - Porsgrunn
 • 24. Juli - Vennesla. Kristiansand
 • 25. Juli - Mo i Rana
 • 30. Juli - Karmøy

 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.