NRK Meny
Normal

Fant ikke ut hvem som knuste busskurene

Å knuse 60 glassruter på 40 busskur får ingen konsekvenser for dem som har gjort det.

Vegvesenet er frustrerte etter at 60 glassruter i minst 40 busskur har blitt knust i Grenland den siste tiden.

– Vi syns det er fryktelig tragisk og trist. Vi har brukt mange millioner kroner på å ruste opp holdeplassene våre, sa Jostein Eriksrød, byggeleder i Statens vegvesen Region sør, til NRK i april.

Henlagt

Politiet i Telemark har nå gitt beskjed til Telemark fylkeskommune om at saken er henlagt. Årsaken til henleggelsen er manglende bevis, opplyser politiet, ifølge TA.

Det er anslått at kostnadene av ruteknusingen ligger på omtrent 300 000 kroner.

– Vi ser antydning til at det har blitt brukt en slags hammer på noen av rutene. Noen har også antydet en slags form for skytevåpen. Vi tror ikke de har brukt stein, sa Eriksrød om hærverket i april.

Hærverkene begynte i påsken, og en måned senere var 40 busskur mellom Skien og Porsgrunn utsatt før ramponeringen.

Nå slipper altså de skyldige unna regningen.

 • Trafikkulykke på Skjelsvik

  Politiet har rykket ut til en trafikkulykke mellom en buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn. Fem personer er involvert. Det er ikke kjent om noen er skadd i ulykken. Ambulanse er på stedet. Det er redusert fremkommelighet i krysset ved riksvei 36 og fylkesvei 354.

 • Flotte vinterforhold i fjellet

  Alle som har reist på vinterferie på fjellet kan glede seg over gode, stabile vinterforhold resten av uka. Statsmeteorolog Gunnar Livik sier det blir oppholdsvær og fine, stabile minusgrader. Det blir kaldt, men ingen sprengkulde. Og lite vind.

  Drømmestart på vinterferien
  Foto: Siv Kristin Sællmann
 • Mann pågrepet etter vold i Bø

  En mann i 20-årene bosatt i Bø er pågrepet og siktet etter at en mann ble slått med balltre i Bø sentrum natt til onsdag. Mannen vil trolig bli avhørt i løpet av dagen, skriver Varden. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet bak balltre-slaget.

 • Utforkjøring på fylkesvei 360

  En bil har kjørt utfor veien på fylkesvei 360 ved Sanden i Sauherad. Det var kun føreren i bilen, og vedkommende er kjørt til legekontoret på Gvarv. Trafikken dirigeres på stedet.