NRK Meny
Normal

Fant ikke ut hvem som knuste busskurene

Å knuse 60 glassruter på 40 busskur får ingen konsekvenser for dem som har gjort det.

Vegvesenet er frustrerte etter at 60 glassruter i minst 40 busskur har blitt knust i Grenland den siste tiden.

– Vi syns det er fryktelig tragisk og trist. Vi har brukt mange millioner kroner på å ruste opp holdeplassene våre, sa Jostein Eriksrød, byggeleder i Statens vegvesen Region sør, til NRK i april.

Henlagt

Politiet i Telemark har nå gitt beskjed til Telemark fylkeskommune om at saken er henlagt. Årsaken til henleggelsen er manglende bevis, opplyser politiet, ifølge TA.

Det er anslått at kostnadene av ruteknusingen ligger på omtrent 300 000 kroner.

– Vi ser antydning til at det har blitt brukt en slags hammer på noen av rutene. Noen har også antydet en slags form for skytevåpen. Vi tror ikke de har brukt stein, sa Eriksrød om hærverket i april.

Hærverkene begynte i påsken, og en måned senere var 40 busskur mellom Skien og Porsgrunn utsatt før ramponeringen.

Nå slipper altså de skyldige unna regningen.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes