NRK Meny
Normal

Fant ikke ut hvem som knuste busskurene

Å knuse 60 glassruter på 40 busskur får ingen konsekvenser for dem som har gjort det.

Vegvesenet er frustrerte etter at 60 glassruter i minst 40 busskur har blitt knust i Grenland den siste tiden.

– Vi syns det er fryktelig tragisk og trist. Vi har brukt mange millioner kroner på å ruste opp holdeplassene våre, sa Jostein Eriksrød, byggeleder i Statens vegvesen Region sør, til NRK i april.

Henlagt

Politiet i Telemark har nå gitt beskjed til Telemark fylkeskommune om at saken er henlagt. Årsaken til henleggelsen er manglende bevis, opplyser politiet, ifølge TA.

Det er anslått at kostnadene av ruteknusingen ligger på omtrent 300 000 kroner.

– Vi ser antydning til at det har blitt brukt en slags hammer på noen av rutene. Noen har også antydet en slags form for skytevåpen. Vi tror ikke de har brukt stein, sa Eriksrød om hærverket i april.

Hærverkene begynte i påsken, og en måned senere var 40 busskur mellom Skien og Porsgrunn utsatt før ramponeringen.

Nå slipper altså de skyldige unna regningen.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ynskjer fleire søkarar frå Telemark

  46 eigarar av kulturminne i Telemark har søkt om nesten 11 millionar til saman frå Kulturminnefondet. Fondet har fått inn søknadar om 325 millionar kroner i heile landet. – Vi ynskjer oss fleire søkarar frå Telemark, seier direktør Simen Bjørgen.

  Simen Bjørgen
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK