NRK Meny
Normal

Familien lettet over «Sailors»-dommen

De pårørende er lettet over at gjerningsmannen fikk strengere straff enn politiet ba om. Mannens forsvarer er svært misfornøyd, og sier saken blir anket.

Hilde Jorunn Skei Kostveit

Bistandsadvokat Hilde Jorunn Skei Kostveit sier at de pårørende er tilfredse med dommen som falt i Nedre Telemark tingrett i går. Anne Wendy Madsen etterlot seg fem barn, da hun døde 4. mars i fjor.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

I går kom dommen mot gjerningsmannen som slo dørvakten Anne Wendy Madsen utenfor utestedet Sailors 3. mars i fjor. Madsen ble hentet av ambulanse og kjørt til sykehus, og døde dagen etter på Ullevål sykehus i Oslo.

Gjerningsmannen (29), som er svensk statsborger og bosatt i Stockholm, ble dømt til ett år og ni måneders fengselsstraff. I tillegg må han betale 50.000 kroner i erstatning til Anne Wendy Madsen samboer, og hver av de fem barna hun etterlot seg.

Dommen er klart strengere enn påtalemyndigheten ba om. Årsaken er at politiet ikke mente de kunne bevise at slagene fra gjerningsmannen var den direkte dødsårsaken, mens retten mente de fant bevis for nettopp det.

Les også:

Lettet familie

Hilde Jorunn Skei Kostveit er bistandsadvokat for de pårørende i saken. Hun sier de er svært lettet over dommen.

– De pårørende som jeg representerer har gitt uttrykk for at de er glade for dommen som nå har kommet. De har følt denne saken er svært belastende, og de føler nå at det blir tatt på alvor, og at saken blir sett så seriøst på som den fortjener.

Hun legger ikke skjul på at saken har vært en stor belastning for familien.

– Det har vært tungt å gå gjennom denne rettssaken, men nå får de noen svar som gjør at de kan komme noen skritt videre.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Anne Wendy Madsen

Pårørende og venner av avdøde Anne Wendy Madsen var rystet etter at hun døde fjerde mars i fjor.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Forsvareren vil anke

Den svenske mannens forsvar Morten Wexels er på sin side alt annet enn tilfreds med dommen.

Morten Wexels

Gjerningsmannens forsvarer Morten Wexels er svært overrasket over dommen, og mener den er direkte feil. Derfor vil den bli anket.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Jeg er svært overrasket. Påtalemyndigheten hadde tatt ut tiltale på legemsfornærmelse, så domfeller Tingretten for noe ganske annet, sier Wexels til NRK.

Det er dermed ingen tvil om at saken blir anket.

– Vi anker denne dommen fordi den åpenbart er feil, og det blir anket både overfor straffespørsmålet og over erstatningen.

At dommerne innkalte en rettsmedisiner til saken, for å se nærmere på det helsemessige aspektet rundt dødsfallet ser han derimot ikke på som merkverdig.

– Rettens oppgave er å søke saken best mulig opplyst, så at de kaller inn en sakkyndig, det er helt naturlig.

Siste kapittel ikke skrevet

Nå som saken ankes, vil ikke det siste kapittelet i saken være skrevet, slik de pårørende ønsket.

– Familien hadde nok håpet at vi var ferdig med denne saken nå, men vi har forsøkt å forberede oss som best vi kan på at det nå kommer en ny runde.

Sailors

Det var her, ved utestedet Sailors, at Anne Wendy Madsen ble slått ned av gjerningsmannen. Retten mente at slagene hun fikk mot seg var den direkte årsaken til hennes død.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK