Familiefar omkom på vei hjem fra ferie

21-åringen som er siktet for forsettlig drap på E18 natt til 1. januar, er et ubeskrevet blad for politiet.

Ulykke E18

PÅ VEI HJEM: En familie på fem personer var på vei hjem fra ferie natt til 1. januar, da de kolliderte med en bil som kom mot dem på motorveien mellom Telemark og Vestfold.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / Presse30.no

Fra politiinspektør Magnar Pedersen får NRK opplyst at politiet etterforsker detaljene i hendelsen videre, og at de analyserer de tekniske bevisene fra veien.

En 21-åring, som er bosatt i Skien, er siktet for forsettlig drap, altså at han med hensikt krasjet i den møtende bilen.

På vei hjem fra ferie

I den møtende bilen satt det en familie med fem personer om bord.

– Familien var på vei hjem fra ferie, og det ble funnet billetter i bilen, sier Pedersen.

Familiefaren omkom, mens moren og en femåring er alvorlig skadet. En sjuåring og et 11 måneder gammelt barn fikk lettere skader.

– Barna som ikke er skadd blir tatt hånd om av familie, sier Pedersen.

Ikke tilfeldig

Forsettlig drap-siktelsen mot 21-åringen betyr at politiet mener at det med overveiende sannsynlighet ikke er tilfeldig at han kjørte i feil kjøreretning på europaveien.

Det er blant annet sikret spor fra en åpning i midtdelerne på motorveien, der det er sannsynlig at den siktede 21-åringen svingte over i motsatt kjørefelt.

Det jobbes nå med å få verifisert denne mistanken, ved hjelp av tekniske bevis, bilder fra overvåkningskameraer, bilder og vitner.

Ukjent for politiet

Pedersen sier at politiet ikke ønsker å spekulere i eller gå ut med mulige motiv for hendelsen.

– Det jeg kan si er at 21-åringen ikke er en person politiet er kjent med fra tidligere, sier Pedersen.

Avhør av 21-åringen ble avbrutt på grunn av helsetilstanden hans i går, og han får nå videre behandling ved Sykehuset Vestfold. 21-åringens forsvarer, Søren O. Hellenes, vil opplyse til politiet når 21-åringen kan bli avhørt.