NRK Meny
Normal

Familiefar omkom på vei hjem fra ferie

21-åringen som er siktet for forsettlig drap på E18 natt til 1. januar, er et ubeskrevet blad for politiet.

Ulykke E18

PÅ VEI HJEM: En familie på fem personer var på vei hjem fra ferie natt til 1. januar, da de kolliderte med en bil som kom mot dem på motorveien mellom Telemark og Vestfold.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / Presse30.no

Fra politiinspektør Magnar Pedersen får NRK opplyst at politiet etterforsker detaljene i hendelsen videre, og at de analyserer de tekniske bevisene fra veien.

En 21-åring, som er bosatt i Skien, er siktet for forsettlig drap, altså at han med hensikt krasjet i den møtende bilen.

På vei hjem fra ferie

I den møtende bilen satt det en familie med fem personer om bord.

– Familien var på vei hjem fra ferie, og det ble funnet billetter i bilen, sier Pedersen.

Familiefaren omkom, mens moren og en femåring er alvorlig skadet. En sjuåring og et 11 måneder gammelt barn fikk lettere skader.

– Barna som ikke er skadd blir tatt hånd om av familie, sier Pedersen.

Ikke tilfeldig

Forsettlig drap-siktelsen mot 21-åringen betyr at politiet mener at det med overveiende sannsynlighet ikke er tilfeldig at han kjørte i feil kjøreretning på europaveien.

Det er blant annet sikret spor fra en åpning i midtdelerne på motorveien, der det er sannsynlig at den siktede 21-åringen svingte over i motsatt kjørefelt.

Det jobbes nå med å få verifisert denne mistanken, ved hjelp av tekniske bevis, bilder fra overvåkningskameraer, bilder og vitner.

Ukjent for politiet

Pedersen sier at politiet ikke ønsker å spekulere i eller gå ut med mulige motiv for hendelsen.

– Det jeg kan si er at 21-åringen ikke er en person politiet er kjent med fra tidligere, sier Pedersen.

Avhør av 21-åringen ble avbrutt på grunn av helsetilstanden hans i går, og han får nå videre behandling ved Sykehuset Vestfold. 21-åringens forsvarer, Søren O. Hellenes, vil opplyse til politiet når 21-åringen kan bli avhørt.

 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.