NRK Meny
Normal

Falsk ordfører på facebook

Noen har stjålet det originale profilbildet, og laget en falsk facebook-profil i Skiensordfører Hedda Foss Five sitt navn.

Falsk facebook-profil Hedda Foss Five

Slik ser den falske profilen ut. Navnet er skrevet Foss-Five med bindestrek, noe som er feil.

Foto: Skjermdump

– Det er selvsagt ubehagelig. Jeg har hørt om at tenåringer gjør slikt mot hverandre, men aldri vært borti lignende selv, sier Five.

Hun ante ikke hva som hadde skjedd før hun onsdag kveld fikk meldinger og mailer av venner som hadde fått mystiske venneforespørsler.

– De reagerte på språkbruken min, og at navnet mitt var skrevet feil. Derfor mistenkte de at noe ikke var som det skulle, sier Five.

Mister kontroll

Five er glad for at hun ble varslet av gode venner. Hun synes det er utfordrende å

Hedda Foss Five

Hedda Foss Five synes det er ubehagelig at noen har laget en falsk facebook-profil i hennes navn.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

vite at det finnes en falsk profil i hennes navn.

– Man mister kontroll over informasjon som blir spredt, noen kan jo tro det som blir skrevet kommer fra meg, og det er ikke bra, sier hun.

Hun sier hun vil varsle facebook om hendelsen, og håper den falske profilen blir fjernet så fort som mulig.

Personlig angrep

Hun vil ikke spekulere i hvem som står bak, men tror ikke det er noen med gode intensjoner. Hun håper det ikke er noen hun vet hvem er.

– Jeg er vant til at folk er uenige med meg, og at meningsutvekslinger finner sted i sosiale medier, men jeg håper virkelig ikke det er noen jeg kjenner som har gjort dette.

Hun synes det hele er frekt.

– Å stjele noens identitet på denne måten er et personangrep folk bør holde seg for gode til, avslutter ordføreren.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes