NRK Meny
Normal

Fagermo ville vraket Norges kaptein for å gi yngre spillere rutine

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skryter av landslagssjef Per-Mathias Høgmo, og mener at EM-kvalifiseringen kan «ofres» i jakten på et VM-sluttspill.

Dag-Eilev Fagermo

Dag-Eilev Fagermo er trener for eliteserieklubben Odd, og mener at det norske landslaget nå bør satse på spillere som kan prestere på sitt beste om noen år.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg liker det han gjør. Per-Mathias gir helt blaffen i resultater nå og kjører sin stil. Det mener jeg er helt riktig, sier Fagermo til NTB.

Vil ofre Hangeland

Odd-treneren sier at Norge i dag ikke har et landslag som er godt nok, og han vil derfor ikke at Høgmo skal se bort fra muligheten for å «ofre» den kommende EM-kvalifiseringen for å gi et «nytt» Norge erfaring.

Til NTB sier Fagermo at selv om FC København-spilleren Tom Høgli er en god fotballspiller, så bør kanskje andre med større potensial få sjansen på hans plass.

Brede Hangeland mot Island

Landslagskaptein Brede Hangeland bør vike for yngre spillere med mer potensial, mener Dag-Eilev Fagermo.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Mats Møller Dæhli burde spille hvert minutt. Jeg mener at Fredrik Semb Berge skal få sjansen på bekostning av en eldre midtstopper, og her gjelder det kanskje faktisk også for Brede Hangeland. Jeg så ham spille lørdag i Premier League, sier Fagermo.

Vil gi yngre spillere rutine

Odd-treneren mener at Høgmo gjør rett i å tenke fremover i tid, og gi yngre spillere rutine.

– De med størst kapasitet på sikt bør få sjansen for å bygge et lag som kan prestere i seks-sju år, sier Fagermo.

Norge har ikke deltatt i et sluttspill med A-laget siden 2000-EM. I 2016 er EM-sluttspillet utvidet til 24 lag, og sjansen for en plass er større.

Men Norge har både Italia og Kroatia i sin gruppe, og en omspillsplass (tredjelaget) er nok det de norske gutta må sikte seg inn mot. Høgmo har til gode å vinne en landskamp der Norge og motstanderen har spilt med toppede lag.

Han overtok jobben fra Egil «Drillo» Olsen i fjor høst.

Norges landskamper ut året: 3/9 England (b), 9/9 Italia (EM-kval, h), 10/10 Malta (EM-kval, b), 13/10 Bulgaria (EM-kval, h), 12/11 Estland (h), 15/11 Aserbajdsjan (EM-kval, b).

  • Ein person skadd i trafikkulykke

    Ein person er skadd i trafikkulykka på Sunbyvegen i Bamble. Skadeomfanget er ikkje kjent. Politiet har førebels meldt om at tre personbilar som må ha bilberging.

  • Trafikkulykke på Sundbyvegen

    Fylkesveg 352 ved Grasmyrbakken mellom Stathelle og Langesund er stengt etter ei trafikkulykke mellom fleire køyretøy på Sundbyvegen. Fleire personar er involvert. Det er omkøyring via fylkesveg 200, Langesundvegen.

  • Viktig å bli i eliteserien

    Styreleiar Helene Røsholt seier det er viktig at Gjerpen blir i eliteserien. Styret har stor respekt for det trenar Ketil Arntzen har fått til med små ressursar i Gjerpen. Avgjerda om å suspendere Arntzen er teken med bakgrunn i misnøye i spelargruppa.