Normal

Fagermo: – De regner nok med å ta oss hjemme

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ble overrasket over nyheten om at Dortmunds stjernespiller Marco Reus ikke er med i troppen mot Odd. Men han synes ikke det er så rart at de sparer noen av de beste.

Steffen Hagen, Dag-Eilev Fagermo og Olivier Occean

OPTIMISTER: Steffen Hagen, Dag-Eilev Fagermo og Olivier Occéan forsøkte å være positive til møtet med storlaget Borussia Dortmund.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

Det er TV2 som melder at Marco Reus ikke rekker europaligakampen i morgen. Grunnen er at han må matches forsiktig etter å ha vært skadet siden i juli.

– Ikke overraskende at stjerner blir hjemme

Heller ikke Kuba Blaszczykowski og Lukas Piszczek er med i Dortmund-troppen som har reist til Norge for å møte Odd i Europaligaen.

– Det er ikke så overraskende at ikke alle stjernene er her, for de forventer nok at de greier et ok resultat her og at de tar oss hjemme, sier Fagermo.

På pressekonferansen i Skien i dag understreket han likevel at også Dortmund er et kollektiv, og at også de blir litt svekket jo flere de tar ut. Likevel mener han kampen blir vanskelig.

– Dortmund er ett av Europas beste lag. De burde spilt i Champions League og ikke i Europaligaen.

Presse konferanse- - fly lander spillere går ut av flyet- kamp odd- kampbilder Dortmount

SE VIDEO: Dortmund-spillerne kom til Skien onsdag ettermiddag.

Ekstreme kvaliteter

Fagermo var ikke særlig fornøyd da Odd trakk det tyske storlaget i siste runden før eventuelt gruppespill i Europaligaen. Ett av Tysklands beste lag med flere tyske verdensmestere var ikke førsteønsket.

– Dortmund er et lag med ekstreme kvaliteter, Jeg sier ikke at vi IKKE kan slå dem, men det blir tøft. Sannsynligvis har bare Barcelona en bedre angrepstrio. Og de er bedre enn Manchester United, mener Fagermo.

Dortmund er ett av laga som har sluppet inn færrest mål i Bundesliga.

– Jeg håper vi tør og ikke blir feige. Jeg håper på uavgjort, og aller helst lede.

Nesten alle klare til kamp

Hele spillerstallen til Odd er klar til i morgen – med unntak av Frode Johnsen og Pape Pate Diouf, som først er med i troppen på søndag.

Hele 140 personer fra media har meldt sin ankomst på Skagerak Arena i morgen. Av disse er 80 fra tv, og 50 av dem er fra tyske medier. Borussia Dortmund alene stiller med egen medieavdeling på 12 personer.

Kaptein Steffen Hagen gleder seg stort til kampen i morgen.

– VI har ingenting å tape. Vi vet det blir tøft, men sykt gøy, også. Det er ingen som forventer noe av oss. Men det blir en flott stemning på et fullsatt stadion og mot verdensstjerner på andre sida av banen – uansett hvordan det går.

Har møtt Dortmund før

Olivier Occéan kom fra tyske Eintracht Frankfurt og til Odd midt i denne sesongen. Han sier nivået i tysk fotball er høyt og har selv spilt mot Dortmund 3–4 ganger.

– Det blir veldig høy kvalitet i morgen. Det blir stort press, men mer på dem enn på oss. Men de spiller veldig raskt framover, så vi må være nøye og ikke gi dem for mye plass.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo minner om at undere har skjedd før i fotball.

Vi slo ut Sherif – og det var det ingen som forventa. De var rangert som nummer to. Den bortekampen vi spilte da var outstanding! Så overraskelser kan skje igjen, sier Dag-Eilev Fagermo.