NRK Meny
Normal

Færre klager på standpunktkarakterene

PORSGRUNN (NRK): På ett år er antall klager på standpunktkarakterer ved de videregående skolene i Telemark halvert.

Karakterer

VITNEMÅL: Færre elever klager på karakterene ved de videregående skolene i Telemark.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

I år har 38 elever med videregående opplæring i Telemark klaget på standpunktkarakteren. Det er det laveste antallet på sju år, og en halvering sammenlignet med i fjor.

Seksjonsleder for pedagogisk drift i fylkeskommunen, Ben Ståle Leirvåg, tror skolene har blitt bedre på vurderingene underveis.

– Vi har informert skolene om at det er viktig at de gjør et godt arbeid med underveisvurderingen. Da er det noe med kontakten mellom lærer og elev som har blitt bedre, sier Leirvåg, som er sikker på at utviklingen ikke er en tilfeldighet.

– Færre ubehagelige overraskelser

Felix Volpe

Elev Felix Volpe mener både lærere og elever skal ha ros for at det blir færre klager på standpunktkarakterer.

Foto: Marie Roksund / NRK

Felix Volpe, tidligere fylkesleder i Arbeiderpartiets Ungdomsorganisasjon (AUF) og tidligere elevrådsleder, er akkurat ferdig med tre år ved Porsgrunn videregående skole.

– Jeg tror det er flere grunner. Mange elever satser mye på å få gode karakterer. Og jeg tror det er bedre samarbeid mellom lærerne og elevene, sier Volpe.

Ved å ha god kommunikasjon tror Volpe at det er færre elever som får ubehagelige overraskelser mot slutten av året.

Han mener skolen har blitt flinkere til å finne ut hvilke felt elevene sliter på og hvordan de kan hjelpe elevene.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold
 • Rykker ut til boligbrann i Vinje

  Nødetatene har rykket ut til melding om boligbrann i Øyfjellvegen i Vinje. Det melder politiet i Telemark klokken 02.16 natt til søndag.

  Laster Twitter-innhold
 • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

  Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

 • Ulykke på E18

  To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.