NRK Meny
Normal

Færre klager på standpunktkarakterene

PORSGRUNN (NRK): På ett år er antall klager på standpunktkarakterer ved de videregående skolene i Telemark halvert.

Karakterer

VITNEMÅL: Færre elever klager på karakterene ved de videregående skolene i Telemark.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

I år har 38 elever med videregående opplæring i Telemark klaget på standpunktkarakteren. Det er det laveste antallet på sju år, og en halvering sammenlignet med i fjor.

Seksjonsleder for pedagogisk drift i fylkeskommunen, Ben Ståle Leirvåg, tror skolene har blitt bedre på vurderingene underveis.

– Vi har informert skolene om at det er viktig at de gjør et godt arbeid med underveisvurderingen. Da er det noe med kontakten mellom lærer og elev som har blitt bedre, sier Leirvåg, som er sikker på at utviklingen ikke er en tilfeldighet.

– Færre ubehagelige overraskelser

Felix Volpe

Elev Felix Volpe mener både lærere og elever skal ha ros for at det blir færre klager på standpunktkarakterer.

Foto: Marie Roksund / NRK

Felix Volpe, tidligere fylkesleder i Arbeiderpartiets Ungdomsorganisasjon (AUF) og tidligere elevrådsleder, er akkurat ferdig med tre år ved Porsgrunn videregående skole.

– Jeg tror det er flere grunner. Mange elever satser mye på å få gode karakterer. Og jeg tror det er bedre samarbeid mellom lærerne og elevene, sier Volpe.

Ved å ha god kommunikasjon tror Volpe at det er færre elever som får ubehagelige overraskelser mot slutten av året.

Han mener skolen har blitt flinkere til å finne ut hvilke felt elevene sliter på og hvordan de kan hjelpe elevene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50
 • UP: Fleire fartskontrollar

  Utrykkingspolitiet vil auke talet på fartskontrollar. Det seier UP-sjef Runar Karlsen. For høg fart er framleis den viktigaste grunnen til alvorlege trafikkulukker, og UP-sjefen trur at fleire kontrollar vil heve terskelen for å bryte fartsgrensene.

  Runar Karlsen
  Foto: Vegard B. Lien / NRK
 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.