NRK Meny
Normal

Færre klager på standpunktkarakterene

PORSGRUNN (NRK): På ett år er antall klager på standpunktkarakterer ved de videregående skolene i Telemark halvert.

Karakterer

VITNEMÅL: Færre elever klager på karakterene ved de videregående skolene i Telemark.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

I år har 38 elever med videregående opplæring i Telemark klaget på standpunktkarakteren. Det er det laveste antallet på sju år, og en halvering sammenlignet med i fjor.

Seksjonsleder for pedagogisk drift i fylkeskommunen, Ben Ståle Leirvåg, tror skolene har blitt bedre på vurderingene underveis.

– Vi har informert skolene om at det er viktig at de gjør et godt arbeid med underveisvurderingen. Da er det noe med kontakten mellom lærer og elev som har blitt bedre, sier Leirvåg, som er sikker på at utviklingen ikke er en tilfeldighet.

– Færre ubehagelige overraskelser

Felix Volpe

Elev Felix Volpe mener både lærere og elever skal ha ros for at det blir færre klager på standpunktkarakterer.

Foto: Marie Roksund / NRK

Felix Volpe, tidligere fylkesleder i Arbeiderpartiets Ungdomsorganisasjon (AUF) og tidligere elevrådsleder, er akkurat ferdig med tre år ved Porsgrunn videregående skole.

– Jeg tror det er flere grunner. Mange elever satser mye på å få gode karakterer. Og jeg tror det er bedre samarbeid mellom lærerne og elevene, sier Volpe.

Ved å ha god kommunikasjon tror Volpe at det er færre elever som får ubehagelige overraskelser mot slutten av året.

Han mener skolen har blitt flinkere til å finne ut hvilke felt elevene sliter på og hvordan de kan hjelpe elevene.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.