Danskene dropper Telemark

Antallet danske overnattingsgjester i vintermånedene har gått ned med hele 67 prosent i Telemark.

Gautefall skisenter

Færre skiturister overnattet i Telemark i løpet av sist vinter.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

PR-strateg på reiseliv Bjørn B. Jacobsen mener at konkurransemarkedet er hardt og at Telemark i større grad må ut til de danske turistene.

Bjørn B. Jacobsen

Reiselivsstrateg Bjørn B Jacobsen sier det ikke er noen vits i å ha et bra tilbud, dersom ingen vet om det.

Foto: Privat

– Hvis Telemark ikke er tilstede på den danske markedsplassen så blir det alt for lett for danskene å velge andre destinasjoner. Det nytter ikke å sitte i Telemark å ha gode vinterprodukter hvis ingen vet om det, sier Jacobsen.

Kommer til å tape mer

Petter Johnsen i Vrådal panorama sier de er de eneste som har hatt en liten økning i forhold til i fjor, men har hatt en stor nedgang de siste fire årene. Han mener Telemark har tapt på at det er blitt brukt lite penger på reklame for tilbudene som finnes.

– Mengden av penger som brukes til markedsføring er nok for liten i forhold til våre konkurrenter, det ser vi jo.

Han er redd for at man kommer til å se en enda større nedgang av danske turister i årene som kommer, fordi konkurrentene har mer penger å bruke på markedsføring.

– Har ikke nok plasser

Styreleder Stein Birger Johnsen i Telemarksreiser mener danskene får høre om destinasjonene, men tror en stor del av grunnen til nedgangen er nedleggelsen av Gautefall hotell.

Han mener fylket har blitt markedsført bedre enn på lenge og at flere overnattingsgjester vil komme når økonomien i Europa blir bedre og Gautefall hotell er i full drift.

Stein Birger Johnsen

Stein Birger Johnsen i Telemarkreiser mener fylket var blitt bedre markedsført foran forrige sesong enn på lenge.

Foto: Johs Apold / NRK

– Det er faktisk sånn at vi ikke greier å tilby nok kapasitet på overnattingsplasser. Vi klarer faktisk ikke å tilby nok sengeplasser til de store rederiene. Vi klarer ikke å tilby Fjordlines kapasitet for det er rett og slett ikke utleiesenger nok tilgjengelig, sier Johnsen.