Facebook-storm etter ordføreruttalelse

Ordføreren i Porsgrunn får massiv kritikk på sosiale medier etter en uttalelse om bomringene i Grenland.

Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn får massiv kritikk på sosiale medier etter en uttalelse om bomringene i Grenland.

Robin Kåss bak el-bilen

Flere privatpersoner og politikere reagerer på utspill fra ordføreren.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter Porsgrunn-ordførerens uttalelser i Dagsrevyen.

I TV-innslaget sa ordfører Robin Kåss (Ap) at det er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Frp sin skyld at 13 nye bomringer nå dukker opp i Grenland. Kåss mener samferdselsministeren garanterte at det ikke skulle dukke opp nye bomringer i Grenland, og kaller garantien for en bløff.

Under et innlegg Kåss skriver på sin egen Facebook-side raser reaksjonene torsdag.

FrPs bompengepolitikk kan vel oppsummeres enkelt med "Før" og "Etter"

Publisert av Robin Martin Kåss Onsdag 14. september 2016

Facebook-innlegget refererer til et løfte Frp-politiker Bård Hoksrud kom med i Stortingsvalgkampen høsten 2013. Bård Hoksrud har følgende å si til utsagnene på TV og på Facebook:

– Jeg har alltid prøvd å være ærlig i politikken og jeg har fått mye kjeft for at vi ikke har fått fjernet bompengene. Men frekkhetens nådegave kjenner tydeligvis ingen grenser hos Kåss. Å stå å late som Ap ikke har ønsket seg bompenger. Det er frekt, fordi det er ikke sannferdig, sier han.

Også samferdselsministeren kastet seg på debatten i kommentarfeltet på Facebook. Han mener det har vært Arbeiderpartiets hensikt hele tiden at bompenger skulle innføres, og kaller det surrealistisk at Ap-ordføreren irriterer seg over bompengene nå.

Skjermdump fra facebook
Foto: Skjermdump

Venstre-politiker Signy Gjærum skriver følgene i en kommentar:

"Bypakka er ikke populær, det er så, men vi som har stemt for den, må da stå for det! Og det har Venstre gjort, og det har da vitterlig også Ap gjort, stemt for! I alle Grenlandskommunene. Frekk og freidig unnamanøver, det må jeg få si".

– Useriøst av statsråden

Ketil Solvik Olsen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er ikke enig i at det er hans skyld at det nå dukker opp flere bomringer i landet.

Foto: Victoria Wilden / NRK

Robin Kåss mener Facebook-kommentaren fra Solvik-Olsen er fullstendig feil.

– Det er useriøst av statsråden å skylde på lokalpolitikerne i Grenland for et vedtak han selv har lagt frem for Stortinget. Når han skriver at dette har vært Arbeiderpartiets plan hele tiden kan han ikke ha tatt innover seg at det var regjeringsskifte i 2013, sier Kåss.

Han er heller ikke enig i Gjærum sin kommentar.

– Vi har hele tiden gjort vedtak om at vi ønsker økte statlige midler for å få ned bompengeinnkrevingen. Da må hun lese de vedtakene som er gjort.

Om drøye to uker starter bompengeinnkrevingen i Grenland. Da må bilister belage seg på å betale når de tar bilen rundt i Skien og Porsgrunn.

Robin Kåss og Bård Hoksrud møttes i hissig debatt hos NRK Telemark. Krangelen fortsatte etter sending.