NRK Meny
Normal

Få spor etter sjokkbrekket på Rema 1000

Politiet har ingen mistenkte etter innbruddet på Rema 1000 på Herøya i Porsgrunn sist fredag. Nå ber de publikum om hjelp i jakten på gjerningsmennene.

Innbrudd Rema 1000

Bilder fra overvåkingsvideoen til Rema 1000 viser hvordan de tre maskerte mennene tok seg inn i butikken ved hjelp av en hjullaster.

Foto: Bilder fra overvåkingsvideo

Klokken 04.30 fredag morgen gikk innbruddsalarmen i Rema 1000-butikken på Herøya i Porsgrunn.

Tre maskerte menn dundret inn i butikken med en hjullaster som rambukk. De tok med seg en hvit safe, og tre minutter etter at alarmen gikk, var de ute igjen.

Ingen pågrepet

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen i saken og har heller ingen konkrete mistenkte.

– Vi leter etter flere gjerningspersoner, men hvor mange det er, har vi ikke helt klart for oss ennå, sier politiførstebetjent Anette Fuglaas.

Hun ønsker ikke å gå ut med hvor mye tyvene fikk med seg fra butikken under innbruddet.

Stakk av i bil

Gjerningsmennene skal ha stukket av fra åstedet i en bil, men hvilken type bil det var, er foreløpig usikkert. Politiet er også usikre på i hvilken retning gjerningsmennene kjørte etter brekket.

– Vi har observasjoner av biler i området, men om noen av de er den rette bilen, vet jeg ikke, sier Fuglaas, som foreløpig har få andre spor å gå etter.

– Vi har hatt teknikere på stedet for å se etter spor, men hva de har fått ut av det, har vi ikke fått svar på ennå.

Les også: Her stjal tyvene hjullasteren før Rema-brekket

Undersøker konkrete miljøer

Til TA sier etterforskningsleder, Kai Gundersen, ved Grenland politistasjon at de sentrerer seg inn mot konkrete miljøer på jakt etter de skyldige.

– Vi har fokus på noen konkrete miljøer vi mener har kapasitet til å gjennomføre innbrudd av denne typen, sier Gundersen til avisa.

Fuglaas vil ikke utdype svaret til etterforskningslederen noe nærmere.

Ønsker tips

Det har kommet inn noen tips i saken, men ikke mange, opplyser Fuglaas.

– Vi savner tips fra publikum, for vi har ikke fått inn så mange tips. Hvis noen har sett noe i området i det aktuelle tidsrommet, er det fint om de tar kontakt.

Brukte hjullaster som rambukk under innbrudd

Se video fra innbruddet i denne videoen.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK